Medicul basarabean Igor Tudorache a efectuat cea de-a doua intervenție de transplant pulmonar din România

Chirurgul basarabean Igor Tudorache, şeful Centrului de transplant pulmonar din Hanovra, a ajuns noaptea trecută la Spitalul ”Sfânta Maria” din București unde, împreună cu echipa acestei unități medicale a efectuat cel de-al doilea transplant pulmonar bilateral din România.

separator

Echipa de medici a Spitalului Clinic Sfânta Maria din Bucureşti a efectuat în noaptea de luni spre marţi al doilea transplant pulmonar bilateral, la un pacient de 47 de ani cu boala bronsectatică, anunţă unitatea medicală.Conform sursei citate, pacientul se află în secţia de terapie intensivă şi are o evoluţie postoperatorie favorabilă.

”Considerăm important de ştiut că pacienţii eligibili pentru transplantul pulmonar se vor adresa prin medicii pneumologi din ţară, pentru a putea fi evaluaţi şi ulterior trecţti pe lista de aşteptare a Spitalului Sf Maria”, se arată în comunicatul semnat de medicul Narcis Copcă.

Chirurgul Igor Tudorache, cel care conduce cel mai mare centru de transplant pulmonar din Germania, cel de la Hanovra, a promis directorului Spitalului ”Sfânta Maria” din București că va ajuta echipa din această unitate să pună bazele transplantului pulmonar în România, anunță libertatea.ro.

Medicii de la Spitalul Sfânta Maria au făcut în urmă cu două săptămână primul transplant pulmonar din România, donatorul fiind un bărbat de 46 de ani care intrase în moarte cerebrală.

Medicul basarabean Igor Tudorache a efectuat primul transplant pulmonar din țara vecină.

Persoanele publice, dar și toți cei interesați de modul sănătos de viață au participat la showul culinar inedit cu celebrul nutriționist Gianluca Mech!
Articolul anterior
Elena Băncilă a revenit la pupitrul de știri! Iată la ce post de televiziune o poți vedea
Articolul următor
Alte articole interesante