Imunitatea reprezintă capacitatea organismului de a se apăra de virusuri, bacterii și orice alți agenți patogeni din mediul exterior. Sistemul imunitar are un rol foarte complex și este responsabil de menținerea sănătății. Anumiți nutrienți esențiali extrași din produsele naturale contribuie la dezvoltarea unui sistem imunitar puternic. Aceștia susțin corpul și sănătatea zilnică atunci când sunt aportați zilnic.
Soții Covalschi au găsit aliatul potrivit pentru susținerea imunității tuturor membrilor familiei, de la cei mici la cei mari! Möller’s Cod Liver Oil conține 100% ulei de ficat de cod bogat în acizi grași Omega 3 și vitamine liposolubile.
Möller’s menține sănătatea, crește imunitatea și ajută organismul să treacă peste momente intense de efort fizic, psihic și intelectual! Vezi video!
Doi bolnavi de cancer pulmonar, salvaţi de la moarte. Medicii au realizat cu succes transplanturi de plămâni
Bolnavii de cancer pulmonar în stare avansată au o nouă şansă la viaţă. Câţiva medici din statul american Illinois au realizat cu succes transplanturi de plămâni la doi pacienţi care sufereau de această boală cruntă. Procedura a fost perfecționată în timpul pandemiei, când astfel de intervenţii erau făcute persoanelor bolnave de COVID. Cei doi pacienţi sunt acum sănătoşi şi se bucură din plin de viaţă.
Primul transplant de plămâni al medicilor de la Northwestern Medicine din Chicago pentru un pacient bolnav de cancer în stare avansată i-a fost făcut lui Albert Khoury. El era extrem de activ, mergea la sala de sport, dar viaţa i-a fost dată peste cap în 2020, când a primit diagnosticul crunt: cancer pulmonar.
Tratamentul obişnuit nu a dat rezultatele aşteptate şi celulele canceroase, care au fost iniţial identificate la unul dintre plămâni, s-au extins şi la al doilea. Bărbatul a ajuns astfel la stadiul patru al bolii, cel mai avansat, şi doar o minune îi mai putea salva viaţa. Apoi asta s-a şi întâmplat. După lungi cercetări pe internet, rudele acestuia au aflat de Northwestern Medicine, instituţie care a efectuat transplantul de plămâni în perioada pandemiei, şi i-au recomandat lui Albert să le solicite ajutorul.
Plin de optimism, bărbatul a mers acolo şi le-a cerut medicilor să-i salveze viaţa. În urma unor analize minuţioase, medicii au acceptat să-i efectueze transplantul de plămâni, care a fost un adevărat succes. În toată perioada luptei cu această crâncenă boală, bărbatul a avut alături familia
Medicii care au efectuat operaţia spun că în cazul pacienţilor care suferă de cancer este extrem de important să fie făcut transplant la ambii plămâni:
„Atunci când faci transplant de un plămân, celălalt poate conţine celule canceroase care se pot extinde la cel implantat. – Din această cauză trebuie să faceţi transplant la amândoi plămâni? – Da.”
A doua persoană bolnavă de cancer pulmonar pe care medicii de la Northwestern Medicine au reuşit să o salveze este Tannaz Ameli, în vârstă de 65 de ani. Ca şi în cazul lui Albert, tratamentele obişnuite nu au putut-o salva. Femeia spune că a apelat la această echipă de medici anume după ce a auzit despre cazul bărbatului.
Northwestern Medicine îşi propune să efectueze acest tip de intervenţii pentru 75 de pacienţi, iar apoi să prezinte procedura şi medicilor din alte spitale.
Ridichea echilibrează nivelul zahărului din organism
Ridichea te ajută în lupta cu astenia de primăvară, datorită cantităţii mari de vitamine ce le conţine. Ridichea roşie, pe care o cumperi în această perioadă, conţine carbohidraţi, vitamina C este în proporţie de 25%, vitamina B, acid folic, potasiu, magneziu şi multe alte componente ce-ţi sunt de prim ajutor.
Iată 5 motive ca să consumi ridiche:
O legătură de ridiche îţi asigură o jumătate din cantitatea necesară de vitamina C.
100 de grame de ridiche conţin 14 kcal, respectiv nu există riscul că ai putea pune câţiva centimetri în jurul taliei. De asemenea, ridichea este un catalizator al schimbului de substanţe din organism.
În ridiche se conţin substanţe, care ajută la echilibrarea nivelului de zahăr din organism, astfel poţi consuma ridiche, chiar dacă ai diabet.
Ridichea ajută la normalizarea tensiunii arteriale şi la întărirea pereţilor vaselor sanguine, datorită conţinutului de vitamina C.
Şi nu în ultimul rând, ridichea este pur şi simplu frumoasă, datorită combinaţiei de culori: roşu şi verde, simbol al renaşterii şi al vieţii. Aceste culori sunt datorate compuşilor ce colorează legumele în culori vii precum: roşu, verde, mov, albastru; ce se numesc antocieni. Conform ultimelor studii, antocienii încetinesc multiplicarea celulelor canceroase.
Cum să alegi ridichea?
Atunci când alegi ridichile, fii atentă ca acestea să fie tari. Dacă sunt moi, au o cantitate mai mică de vitamine şi calităţile nutritive. Nu alege ridichea, ce are pete sau fisuri, aceasta înseamnă că deja este în putrefacţie.
Contraindicaţiile,în consumul de ridiche, sunt valabile doar pentru cei care suferă de boli ale tractului gastrointestinal, ulcer, gastrite, sau prezintă reacţii alergică la ridiche.
Pentru un ten vitaminizat
Ia câteva ridichi şi dă-le prin răzătoare, scurge sucul, iar în pulpa rămasă adaugă o lingură de ulei de măsline şi puţin amidon. Amestecă totul, până obţii o pastă cremoasă şi aplic-o pe faţă pe 5-10 minute. Atenţie! Dacă tenul îţi este uscat, nu aplica această mască.
Veste bună pentru mai mulți pacienți! Schemele de tratament au fost actualizate și includ mai multe medicamente compensate de către stat
Persoanele cu boli ale aparatului digestiv, sistemului osteo-articular, ale muşchilor şi ţesutului conjunctiv, aparatului urinar, cu boli endocrine, de nutriţie şi metabolism vor fi tratați în baza unor scheme actualizate de tratament, scrie Ziarul Național.
Mai exact, schemele de tratament vor include, începândcu 1 aprilie curent, noi medicamente din lista celor compensate din fondurile asigurării obligatorii de asistență medicală (FAOAM).
Astfel, potrivit deciziei Consiliului pentru medicamente compensate din fondurile asigurării obligatorii de asistență medicală, pentru tratamentul maladiilor aparatului digestiv vor fi incluse preparatele cu denumirile comune internaționale (DCI) rabeprazolum și pantoprazolum, diuretice, antibioticele ceftriaxonum și ciprofloxacinum.
Astfel, pentru tratamentul artritei reumatoide, psoriazică, reactivă, precum și a gutei la adulți, schemele vor fi completate cu preparate antiinflamatoare nesteroidiene și cu medicamente din grupa glucocorticosteroizilor.
De asemenea, vor beneficia de medicamente compensate copiii cu maladii osteo-articulare, precum artrită juvenilă idiopatică, lupusul eritematos sistemic, dermatomiozită juvenilă, febră reumatismală acută, vasculite primare sistemice, sclerodermie sistemică.
Totodată, a fost revizuit modul de administrare și durata tratamentului pentru medicamentul sulodexidum în tratamentul diabetului zaharat + angiopatiilor, nefropatiei diabetice. La fel, s-a decis ca medicamentul cu DCI leflunomidum, compensat integral pentru adulți și copii, să fie indicat nu doar în cazul tratamentului episodic al artritei, dar și la tratamentul de durată al bolilor de sistem şi autoimune.
De asemenea, vor beneficia de tratament antibacterian în formă injectabilă inclusiv pacienții cu pielonefrită cronică, atât adulți, cât și copii.
Ministerul Sănătății precizează că schemele de tratament au fost actualizate în baza protocoalelor clinice naționale și standardelor medicale de tratament.