Mesajul asistentei medicale din Chișinău diagnosticată cu Covid-19. ,,Am ajuns victima virusului din inconștiența unei mame”

O asistentă medicală din Cojușna, care muncește la Spitalul Clinic Municipal de Copii nr.1, a fost diagnosticată ieri cu noul tip de coronavirus. Femeia a povestit prin intermediul unui mesaj cutremurător, cum a ajuns să devină victima virusului. Totul s-a întâmplat după ce o mamă, internată în secția Reanimare a spitalului cu copilul ei bolnav, a ascuns că soțul ei a fost depistat pozitiv la coronavirus.

separator
„Vă scriu printre lacrimi și nu vă pot reda în cuvinte ce momente am trăit și ce momente trăiesc la acest moment. La data de 17.03, a fost internată o mama cu copil mic în stare gravă ,am fost alături 24 din 24 tot colectivul secției după acest schimb de noapte am lucrat în 20.03 – – -24 ore având la supraveghere și tratament și alți pacienți inclusiv și pacienta să o numesc Y. În această zi pe 20.03 am fost 24 ore în schimb cu o asistentă medicală ambele am stat 24 ore la datorie”, mărturisește asistenta medicală.

Asistenta, o colegă a sa și medicul de gradă au aflat abia peste trei zile că soțul pacientei Y avea coronavirus

„Nu vă pot reda ce stare am avut noi acei care am stat zile și nopți alături de copilașul doamnei Y copilul fiind în stare gravă. Colega mea care pe 22.03 a chemat urgență a fost testată pozitiv și internată. Vreau să menționez faptul că mama acestui copil a prezentat febră joi seara adică pe 19.03 ,mama a fost interogată la internare de nenumărate ori despre faptul dacă nu are pe nimeni care ar fi avut contact, MAMA a negat acest fapt, tocmai vineri seara pe 20.03 când am primit apelul de la vicedirectorul instituției că soțul ei este pozitiv, am acționat de urgență și am chemat echipa de urgență, a fost transportată la alta instituție”.

„Marți când m-am trezit la 09.30 am simțit brusc o oboseală și durere musculară, am pus mâna pe termometru și la fiecare 15 minute am măsurat febra, era 36.8 ,apoi 37.0, maxima fiind de 37.00. Și foarte fulminant a apărut o tuse uscata, spazmată și dureri în regiunea toracală, atunci nu am stat mult și am chemat urgența, am plecat împreună cu fiica sa facem testul, până seara am aflat rezultatul , eu pozitiv, fiica negativ”, a scris asistenta.

„Vreau doar sa vă liniștiți ce ține de mine, eu am respectat cu strictețe și la nivel conștient pericolul care ne omoară, nu vă fie frică de mine, eu când s-a început febră și tusea bruscă am stat în casă alături de fiica și mă bucur mult că nu a reușit virusul sa o atace și pe ea. Să știți că îmi iubesc foarte mult profesia, vă iubesc pe voi cei care mă susțineți și încurajați în aceste momente prin care am trecut și mai trec, îmi plânge sufletul căci la datorie am stat pentru a salva vieți, dar cu părere de rău am ajuns victima virusului ucigaș doar din inconștiența unei mame care nu s-a gândit la copilul ei, nu tocmai la al meu dar la 40 de persoane care ne-a pus în această situație. Să aveți încredere și curajul să spuneți adevărul. Va pup și va doresc din suflet sănătate să fiți ocoliți de acest virus ucigaș”, a mai scris asistenta medicală.

Igor Dodon: 10 mii de medici din țară, polițiști și militari vor fi testați periodic pentru Covid-19
Articolul anterior
Ion Chicu: Până la data de 10 aprilie, am putea atinge cifra de 2.000 de persoane infectate cu Covid-19
Articolul următor
Alte articole interesante