Mesajul viral al unui medic: ,,Dacă te știi cu hipertensiune sau diabet, du-te, omule, și vaccinează-te. Covid-19 omoară”

Gabriel Diaconu, medic, spune, într-o postare pe Facebook, că frica de tromboze îi ţine pe mulţi români departe de vaccinul anti-Covid şi arată care sunt principalele comorbidităţi pe care le aveau cei care au murit de Covid.

„E timpul să lămurim, o dată pentru totdeauna, o chestiune. Asta pentru că oamenilor le frică, spaimă, îi terorizează (la limită) ideea de a se vaccina anti-Covid. De ce le este lor frică? De tromboze”, scrie Gabriel Diaconu, conform Libertatea.

Medicul susţine că în a doua fază a bolii, Covid -19, dintr-o infecție respiratorie, devine însăși o boală a sângelui.

„În situații particulare, excepționale sau/ și severe, această cascadă de formare a trombilor, sau coagulare, poate începe fără o leziune endotelială. «Îi spunem coagulare INTRA-vasculară», cu sau fără diseminare (împrăștiere). Cum e cazul în Covid-19, unde aberația inflamatorie cauzată de virus strică echilibrul dinamic al sângelui în a doua fază de boală, când de fapt Covid, dintr-o infecție respiratorie, devine o boală a sângelui, și apoi mori din două una: ori de pneumonie, ori de tromboză diseminată”, scrie medicul.

„Vaccinurile anti-Covid NU dau tromboze. Repet: vaccinurile anti-Covid NU dau tromboze. Toate cazurile de tromboză observate după vaccinarea cu două vaccinuri (Astra Zeneca, respectiv Johnson&Johnson) au avut loc la persoane care aveau o formă rară de tulburare a coagulării, deci o predispoziție (vulnerabilitate) anterioară foarte rară, anume o mutație a factorului 4 de coagulare extrem de rară. Dintre aceștia, majoritatea avuseră și anterior fenomene trombotice. Cazurile raportate au avut o frecvență de apariție de un caz la un milion de doze”, adaugă medicul.

,,Măi om bun: dacă te știi cu varice ale membrelor, sau cu insuficiență venoasă, sau cu hipertensiune sau diabet, du-te măi și vaccinează-te. Covid-19 omoară. Vaccinul nu. Fă-ți acest pustiu de bine”, afirmă medicul.

„Vreți să știți care sunt principalele «comorbidități» pe care le tot anunță autoritățile la cei decedați de Covid, toți cei peste 40 de mii de români morți de corona până acum? boli ale inimii și vaselor: hipertensiune, istoric de cardiopatie ischemică, infarct miocardic, accident vascular, insuficiență venoasă cronică, diabet zaharat, plus minus consum cronic de alcool, boli ale sângelui, care apar în afecțiuni cronice ale ficatului, sau alte boli sistemice (de plămâni, dar și cancere, leucemii)”, susţine Gabriel Diaconu.

„În rândul celor morți de Covid, predomină masiv cei care aveau probleme de coagulare secundare bolilor lor primare. Acesta este principalul motiv pentru care vaccinul SALVEAZĂ VIEȚI. Pentru că previne performant coagulopatia COVID. Pentru că previne tromboza COVID. Pentru că previne moartea prin afectarea multiplă a organelor corpului, pe lângă plămâni. Suntem datori să afirmăm toate aceste adevăruri, și să facem asta până răgușim în fața omului de rând. Viața lui e în joc”, mai transmite Gabriel Diaconu.

Postarea medicului a adunat peste 2.100 de aprecieri şi a fost distribuită de peste 600 de ori.

Cerşetorul român considerat erou în Franţa plânge de bucurie. A primit o casă şi un job la Nisa
Articolul anterior
Prințul William, dezvăluiri neașteptate despre fiul său cel mic, prințul Louis: „Locuiește afară”
Articolul următor
Alte articole interesante