Mihai Stratulat: „Ar fi bine ca până în noiembrie să ne îmbolnăvim toți de SARS-CoV-2”

Medicul Mihai Stratulat susține, pe de o parte, ideea imunizării colective naturale a populației împotriva noului tip de coronavirus. În curând va începe sezonul de gripă, iar din acest motiv, potrivit medicului, oamenii ar fi bine să obțină imunitate împotriva Covid-19 până în acel moment.

separator

În același timp, specialistul spune că virusul SARS-CoV-2 nu este un virus de sezon, ci unul de lungă durată, iar deschiderea școlilor și grădinițelor nu este o acțiune mai periculoasă decât deplasarea oamenilor în transportul public.

„Ar fi bine ca noi până în noiembrie să ne îmbolnăvim toți de SARS-CoV-2, pentru că în noiembrie o să vină virusul gripal, este sezonul de gripă și atunci o să fie foarte complicat să înțelegi cine și ce are. Posibil să avem mai multe cazuri în formă gravă medie, posibil să avem mai multe cazuri grave… Noi deja am observat că acest SARS-CoV-2 nu este sezonier, a trecut prin tot anul și încă există. Dacă în gripă așteptăm luna aprilie și scăpăm de gripă, de coronavirus n-o să scăpăm pentru că el continuă să fie viabil în toate sezoanele din acest an. (…)

Piața Centrală, transportul public sunt cele mai „sigure” locuri în care nu se transmite acest virus și cumva rămâne școala cel mai periculos loc de transmitere a virusului. Mie îmi pare absurd, cel puțin pentru Republica Moldova, unde nicăieri nu se respectă nimic. Atunci noi încercăm cumva toată chestia asta s-o punem pe umerii copiilor care frecventează grădinița și școala”, a declarat medicul în cadrul emisiunii ,,O seară perfectă”.

La mulți ani! Ion Suruceanu împlinește astăzi 71 de ani
Articolul anterior
O femeie acuză medicii că nu i-au salvat tatăl, care a murit de coronavirus
Articolul următor
Alte articole interesante