Mihai Stratulat: ,,Numărul de cazuri creste, nu mă conduc după cifrele prezentate de autorități”

Medicul Mihai Stratulat a mai deschis câteva paranteze cu referire la virusul Covid-19. Subiectul rămâne actual pentru Republica Moldova, având în vedere că în ultimele două săptămâni în țară au fost depistate cele mai multe cazuri, iar infecția deocamdată se răspândește activ. Specialistul a menționat că demult nu mai intepretează, în niciun fel, cifrele raportate de autorități.

separator

,,Demult nu am scris despre Covid-19, dar nici sa tac nu pot…

Cert este un lucru, numarul de cazuri creste! Nu mă conduc după cifrele prezentate de autorități, demult nu le urmăresc…

Eu mă conduc după numarul de apeluri și mesaje primite zilnic, în ultima lună.

Nu mă conduc după teste, mă conduc după simptome, pe care le-am avut și eu și familia mea, după zecile de studii citite în ultimul timp.

Lumea mă întreabă de tratamente administrate de către medicii de familie și nu înțeleg pentru ce se administrează antivirale, gen TamiFlu (preparat antigripal) sau imunostimulatoare, gen Groprinosin sau Viferon? Care-i logica?

De ce se administrează antibiotic din grupa macrolidelor (azitromicine) pacienților cu/sau și mai rău, fără clinica de tuse? Cine a elaborat protocolul de tratament la domiciliu? De ce nu se schimba protocolul? Unde sunt anticoagulantele și dexametazona?

Pentru ce copiilor care prezintă clinica usoara (subfebrilitate) li se administreaza imunostimulatoare? Cunosc deja si multe persoane în vârstă care au trecut de virus fără complicații. Eu cred ca este timpul sa revizuim protocoalele, masurile de restrictii si modul de abordare a acestei pandemii.

Eu scriu despre pacienți care fac forma ușoară sau medie și se tratează la domiciliu. Sănătate tuturor!”

Moldovenii care muncesc în Grecia și Spania vor putea beneficia de pensii și ajutoare sociale
Articolul anterior
Urmașii personalului medical decedat din cauza Covid-19 ar putea primi indemnizații
Articolul următor
Alte articole interesante