Mihai Stratulat: Oameni buni, stați acasă!

Medicul Mihai Stratulat vine cu mai multe sfaturi în contextul în care toți trebuie să luptăm pentru a opri răspândirea coronavirusului în țara noastră.

separator

Pe pagina sa de facebook, specialistul a reamintit următoarele:

,,Oameni buni, stati acasa!

➡️ Evitati zonele aglomerate, nu va imbulziti in magazine!

➡️ Nu cumparati hartie igienica în exces, Covid-19 nu provoaca diaree;

➡️ Nu cumparati produse alimentare in exces, Covid-19 nu provoaca foame, invers duce la lipsa poftei de mancare!

➡️ Nu folositi ustoruiul, ceapa, sau alcoolul în scopul de a preveni si a trata Covid-19; respectați distanța socială de cel puțin 1 metru;

➡️ Spalati-va pe maini, folosind si sapunul, ori de cate ori aveti posibilitatea, mai ales daca sunteti sau va intoarceti din locuri publice!

➡️ Nu va atingeti fata, nasul, gura si ochii, pana nu va spalati pe maini; si fara epidemie de Covid-19 acest lucru trebuie stiut!

➡️ Daca v-ati intors recent din zonele endemice (in decurs de 14 zile) sau ati contactat cu o persoana intoarsa recent din aceste zone, chiar daca va este cumatru, contactati medicul de familie!

➡️ Daca cumatrul sau nasul s-au intors recent din aceste zone indemice si nu a anuntat medicul de familie, convingeti-l sa o faca!

➡️ Daca aveti febra, tuse seaca, contactati medicul de familie prin telefon sau apelati serviciul 112.

➡️ Daca aveti semne de raceala și mergeti in locuri publice, folositi masca de protecție, pentru a nu contamina pe altii.

➡️ Daca vreti sa tusiti sau sa stranutati in locuri publice, folositi servetele de unica folosinta pe care le aruncati imediat in cosul de gunoi sau folositi pliul cotului, nu folositi palma! Fiti responsabili și atenți!”

Un sat întreg din Moldova ar putea intra în carantină de coronavirus
Articolul anterior
Alte 4 cazuri de Covid-19, în Moldova. Bilanțul se ridică la 12
Articolul următor
Alte articole interesante