Ministerul Sănătății a aprobat Ghidul actualizat privind reabilitarea medicală a pacienților cu infecția Covid-19

Ministerul Sănătății, Muncii și Protecției Sociale a aprobat Ghidul național actualizat „Reabilitarea medicală a pacienților cu infecția Covid-19”, care are drept scop îmbunătățirea serviciului specializat de reabilitare medicală acordat persoanelor cu diverse consecințe și deficiențe funcționale în urma infecției cu SARS COV-2.

Ghidul revizuit este structurat sub formă de recomandări actualizate bazate pe experiențe internaționale și bunele practici în organizarea asistenței de reabilitare medicală a persoanelor cu Covid-19.

Printre obiectivele documentului se numără:

1. Eficientizarea organizării serviciului de reabilitare medicală a persoanelor cu COVID-19 în funcție de nivelul de asistență medicală, faza bolii, faza de reabilitare și severitatea deficiențelor funcționale.

2. Prezentarea standardelor minimale de personal și dotare a unităților medicale pentru prestarea asistenței de reabilitare post COVID-19.

3. Îmbunătățirea calității serviciului de reabilitare acordată persoanelor ce au suportat COVID-19.

4. Reducerea impactului fazei acute a bolii, precum și reintegrarea optimală în societate a persoanelor ce au suportat infecția COVID-19.

Ghidul este destinat prestatorilor de servicii medicale specializate de reabilitare la diferite nivele (medici reabilitologi, asistenți medicali, dieteticieni, terapeuți ocupaționali, kinetoterapeuți, psihologi/psihoterapeuți, asistenți sociali, logopezi), prestatorilor serviciilor medicale de asistență medicală spitalicească (medicii de profil boli infecțioase, pneumologi, cardiologi, reanimare/terapie intensivă, asistenți medicali), prestatorilor serviciilor medicale de asistență medicală primară (medicii de familie, asistenți medicali, asistenți sociali). Ghidul poate fi accesat AICI.

Scandal pe Instagram între influencerii moldoveni, cu zeci de mii de fani
Articolul anterior
Luciana Spînu și soțul ei, Dorin Ieșeanu, ar fi sărbătorit 5 ani de la nuntă
Articolul următor
Alte articole interesante