Ministerul Sănătății: Ce presupune autoizolarea la domiciliu pentru 14 zile?

Persoanele care s-au aflat, în ultima perioadă, în țările în care există cazuri de infectări cu noul tip de coronavirus, sunt obligate să se autoizoleze la domiciliu. Timp de 14 zile, persoana trebuie să evite contactul cu alte persoane, inclusiv cu membrii familiei.

separator

Ce presupune autoizolarea la domiciliu pentru 14 zile?

Autoizolarea la domiciliu presupune termometria de trei ori pe zi. În cazul în care, persoana se simte rău, aceasta urmează să contacteze telefonic medicul de familie și nicidecum nu trebuie să se deplaseze de sine stătător la medic.

Dacă starea de sănătate se agravează, este necesar să apeleze numărul de urgență 112. Există și forme ușoare de COVID-19 și necesită internare cele mai grave cazuri.

La spital, pacienții suspectați că ar avea coronavirusul sunt izolați până sunt gata rezultatele, precum și pe durata tratamentului, dacă se confirmă prezența virusului.

– Persoana se izolează la domiciliu și evită la maxim contactul cu persoane terțe;
– Se izolează inclusiv de membrii familiei;
– În cazul când persoana este solitară, solicită suport de la rude, prieteni, vecini, asistent social, pentru necesitățile personale;
– În cazuri de extremă necesitate de a părăsi domiciliu, persoanele sunt obligate să respecte distanța socială de 1 metru și măsurile de precauție.

Un actor din „Gomora” a rămas blocat în casă, cu cadavrul surorii lui, ucise de coronavirus
Articolul anterior
Spitalul Clinic Republican Timofei Moșneaga a instituit regim strict de carantină
Articolul următor
Alte articole interesante