În Moldova a fost înregistrat primul caz de gripă porcină A H1N1

Primul caz de gripă de tip AH1N1 din acest sezon a fost înregistrat vineri, în capitală. Victima are 58 de ani.

separator
În prezent, aceasta este internată la Spitalul de Boli Infecțioase „Toma Ciorbă” din municipiul Chișinău, în stare de gravitate medie. Potrivit responsabililor de la Direcția municipală sănătate, persoana care s-a îmbolnăvit nu era vaccinată.

În prezent, campania de vaccinare împotriva gripei este în desfășurare. Până la sfârșitul lunii octombrie, 24% din stocul de vaccinuri au fost utilizate, potrivit realitatea.md.

În 2009-2010, gripa transmisă de acest tip de virus, mai cunoscută și drept „gripa porcina”, s-a transformat în pandemie, provocând peste 18.000 de decese la nivel mondial.

Simptomele gripei porcine sunt asemanatoare gripei sezoniere de tip B, astfel pacientul prezintă: febră, tuse, durere în gât, dureri musculare, dureri de cap, frisoane, oboseală. De asemenea, cei infectați pot prezenta diaree și vărsături în urma infectării cu virusul gripei porcine.

Deoarece aceste simptome pot fi provocate și de alte afecțiuni, medicul specialist este singura persoană în măsură să constate dacă un pacient este infectat sau nu cu virusul gripei porcine. Diagnosticul se pune numai în urma efectuării testelor de laborator!

Un om de afaceri din Vulcănești a fost împușcat în curtea casei
Articolul anterior
Artiștii autohtoni au făcut spectacol la Parada Noutăților Muzicale 2018, ediția muzică ușoară
Articolul următor
Alte articole interesante