Moldova va achiziționa cu suportul Băncii Mondiale 100.000 de teste pentru depistarea Covid-19

Autoritățile au luat decizia de achiziționa cu suportul Băncii Mondiale 100.000 de teste pentru depistarea COVID-19.

separator

Anunțul a fost făcut de ministrul Sănătății, Muncii și Protecției Sociale, Viorica Dumbrăveanu, într-un interviu acordat în exclusivitate pentru Moldpres.

Potrivit sursei citate, în prezent, în rezervele Agenției Naționale de Sănătate Publică sunt încă peste 70 mii de teste, însă împreună cu specialiștii se discută și despre procurarea altor loturi.

Șeful de la sănătate a precizat că, la momentul de față se desfășoară și procesul de achiziții pentru vaccinul antigripal.

„S-au făcut deja achiziții prin intermediul UNICEF și vom primi și o donație din partea SUA. De asemenea, suntem în proces de achiziție centralizată a 100 mii de doze de vaccin, care va fi repartizat conform graficelor tradiționale”, a spus Dumbrăveanu.

Ministrul a precizat că R. Moldova a transmis recent o solicitare către Alianța Globală pentru vaccinuri în care a cerut ca în cazul în care va fi elaborat un vaccin anti COVID-19, acceptat de OMS, să ne includă în lista de așteptare pentru a fi asigurați ca stat cu acest panaceu.

Veste tristă. O angajată a Ministerului Sănătății, răpusă de noul Coronavirus
Articolul anterior
Elsa Hosk este însărcinată! Primele imagini cu burtica modelului
Articolul următor
Alte articole interesante