Moldova va primi vaccinul anti-Covid în următoarele două săptămâni. Imunizarea va începe în luna februarie!

Moldova va primi vaccinul anti-Covid-19 până la sfârșitul lunii ianuarie. Imunizarea activă a populației va începe în luna februarie. Declarațiile au fost făcute astăzi, 11 ianuarie, de către Secretarul general al Ministerului Sănătății, în cadrul unei conferințe de presă.

Secretarul general al Ministerului Sănătății a spus când va sosi vaccinul în țara noastră și când va începe procesul de vaccinare, fără a oferi însă denumirea exactă a preparatului și a companiei care a produs vaccinul.

Primul lot de vaccinuri, care va acoperi 20% din populația țării, este oferit gratuit prin intermediul platformei internaționale COVAX.

„Moldova va primi vaccinuri împotriva COVID până la sfârșitul lunii ianuarie. Procesul de vaccinare va începe în februarie. În prima etapă, vor fi vaccinați lucrătorii medicali: medici ai unităților de terapie intensivă și ai unităților de terapie intensivă cu profil COVID ”, a declarat secretarul de stat Tatiana Zatic.

De asemenea, potrivit reprezentanților Ministerului Sănătății, la a doua etapă, vaccinul va fi disponibil persoanelor cu vârsta peste 60 de ani.

În același timp, cetățenii care suferă de anumite boli vor fi vaccinați printre primii. A treia etapă va include vaccinarea generală a populației, procedeul fiind unul voluntar.

„Pentru încă 30% din populație au fost solicitate vaccinuri la preț preferențial. Ne propunem să procurăm adițional doze necesare pentru vaccinarea populației generale din surse disponibile din bugetul de stat. Republica Moldova este în proces de obținere a unei cantități de vaccin în calitate de donație din partea UE și a altor state. Scopul nostru este vaccinarea populației în proporție de 70%”, a mai spus Zatîc.

Belgia se află pe locul doi în lume după rata deceselor de Covid, raportată la numărul populației
Articolul anterior
Ultimele zile din viața lui Alexei Revenco. Cauza decesului îndrăgitului prezentator
Articolul următor