Moldoveanca infectată cu coronavirus a părăsit spitalul din Italia în care era internată

Starea femeii în vârstă de 43 de ani care a fost diagnostică cu noul coronavirus este stabilă. Aceasta a părăsit spitatlul din Italia în care era internată și a venit la Chișinău.

separator
Despre acest lucru a anunțat ministra Sănătății, Muncii și Protecției Sociale, Viorica Dumbrăveanu, în cadrul ședinței Comisiei Naționale de sănătate publică, potrivit zdg.md.

„Prima adresare a persoanei a fost realizată pe 28 februarie când a debutat boala cu o febră 38, 39. Ulerior la persoană au apărut tuse seacă. La 4 martie, aceasta s-a adresat cu o stare agravată, în Italia, fiind în cazul respectiv redactat tratamentul prescris (s-a schimbat antibioticul). În dinamica stării sale, pacienta a luat decizia de a reveni în R. Moldova, aceasta nu a prezentat nicio informație poliției de frontieră și nici însoțitorilor de bord vizavi de starea sa precară de sănătate. Actualmente persoana este internată într-o instituție spitaliciească strategică. Persoana este stabilă, starea de sănătate a acesteia nu s-a agravat. Menționez ca are brohopneomonie bilaterală, are o insuficiență respiratorie, suferă de diabet zaharat de tip II, hipertensiune de gr. II și obezitate”, a precizat ministra Sănătății, Viorica Dumbrăveanu.

Ministerul Sănătății, Muncii și Protecției Sociale, Poliția de Frontieră și Agenția Națională pentru Sănătate Publică au identificat datele de contact ale persoanelor de pe ruta Milano-Chișinău și specialiștii sunt în proces de comunicare cu fiecare persoană privind regimul de carantină la domiciliu, care trebuie să-l respecte timp de 14 zile. Fiecare persoană va fi monitorizată de medicul de familie.

Moldovenii din Italia, depistați cu febră la vamă, au fost lăsați să plece
Articolul anterior
Covid-19: Italia pune în carantină 16 milioane de oameni
Articolul următor
Alte articole interesante