Naşterea copilului m-a scăpat de durerile menstruale!

Menstruaţia mi-a venit la vârsta de 13 ani. Eram încă un copil, citeam basme, cutreieram pădurea în căutarea unor aventuri, mă jucam cu copiii din mahala, deodată am devenit matură. Faptul că a avut loc o schimbare fiziologică era ceva normal (ştiam), dar aceasta mi-a adus şi  multe necazuri.

separator

La început menstruaţia era neregulată, însoţită de dureri insuportabile, greaţă, diaree, după care a apărut şi sindromul premenstrual. În primele zile negre (aşa le spuneam) nu puteam să stau decât în pat, covrig, nu mă duceam la şcoală, mai târziu la lucru, pentru că nu mă puteam mişca. Mă intimidam şi bănuiam că toată lumea ştia cauza durerilor mele. Ba mai mult, pentru că era vorba de ceva personal, de care mai mulţi puteau afla, aveam chiar depresii sau stări de nervozitate. În plus, erau foarte mulţi care îmi adresau aceeaşi întrebare “Ce te doare, eşti foarte palidă?”. Experienţa nu este chiar plăcută. În adolescenţă, când suntem mai de neînţeles şi mai curioşi, întrebările colegilor de clasă te  enervează şi încerci să te izolezi.

Nimic nu m-a ajutat să scap de durerile menstruale

Am fost la un consult ginecologic, răspunsul a fost: “Nu putem face nimic, decât recomanda analgezice.” Am început să beau pastile, rezultatul era de scurtă durată, în plus organismul începea să se obişnuiască cu medicamentele respective şi nu mai reacţiona. Aşa că m-am hotărât să renunţ la ele şi să suport în fiecare lună aceste dureri chinuitoare. Nu m-au ajutat nici compresele cu apă caldă şi nici ceaiurile din ierburi.

Am scăpat de aceste dureri insuportabile

La vârsta de 30 ani am născut pe cale naturală un copil. Bucuria imensă pe care am avut-o nu poate fi comparată cu nimic. Această minune Dumnezeiască m-a făcut pe deplin fericită. Totodată am scăpat definitiv de durerile menstruale şi de sindromul premenstrual, nu-mi venea să cred, de fiecare dată aşteptam să reapară “zilele negre” cu  teamă şi groază, până când am înţeles că au dispărut definitiv.

De aceea sfatul meu este unul: pentru că eşti femeie şi menirea noastră este să dăm viaţă, încearcă să ai parte de bucuria naşterii, pentru că iubirea fără rod, este seacă şi moare, în plus scapi şi de durerile menstruale.

Svetlana Croitoru

 

Clătite calde
Articolul anterior
5 oraşe ale iubirii!
Articolul următor
Alte articole interesante