NeoQi te face să uiţi de grijile cotidiene!

Pentru că viaţa modernă este un tumult continuu de nervi, stres, griji şi probleme, cu siguranţă ai nevoie uneori de linişte, relaxare şi evadare din rutina zilnică. Ca să te încarci cu energie, să-ţi ordonezi gândurile şi să devii mult mai eficientă – soluţia este masajul relaxant cu procedurile capsulei NeoQi.

separator
Bogdan Alexandru,
Medic de recuperare
balneo-fizioterapie-masaj

Masajul este o terapie străveche, dar care sunt efectele lui?

Masajul poate întări o articulaţie slăbită sau poate mobiliza una împietrită. Unul dintre beneficiile imediate ale masajului este sentimentul de relaxare deplină şi de calm. Aceasta se întâmplă, datorită faptului că masajul stimulează producerea de endorfină, substanţă chimică din creier care produce sentimentul de fericire.

Terapia prin masaj aduce un flux sporit de sânge în ţesuturi, îndepărtează stratul de celule moarte de la suprafaţa pielii, înviorează tonusul muscular, pielea menţinâdu-şi elasticitatea, combate celulita, influenţează favorabil asupra sistemului nervos, relaxând şi calmând întregul organism, stimulează circulaţia sangvină şi limfa, asigură schimbările nutritive între ţesuturi cu eliminare de deşeuri metabolice.

Se cunosc mai multe tipuri de masaj. Care sunt cele mai importante?

Putem menţiona mai multe tipuri de masaj:

  • masajul curativ – încurajează vindecarea leziunilor ţesutului moale şi ale muşchilor tendoanelor şi ligamentelor;
  • masajul sportiv este un amestec de tehnici care contribuie la atingerea  performanţelor atletului şi ajută la recuperarea muşchilor suprasolicitaţi;
  • masajul terapeutic – este unul local, în scopul de a elimina anumite probleme şi disfuncţionalităţi;
  • masajul de întreţinere – este unul general, în scopul de a  menţine organismul într-o formă cât mai bună;
  • masajul anticelulitic este bun pentru  zonele afectate de celulită, în scopul eliminării acesteia;
  • masajul de relaxare este unul general, ocazional sau periodic, ce dă o stare de bună dispoziţie.

De curând, Centrul Medical “On Clinic Moldova” a deschis o nouă secţie de întreţinere corporală. Cum funcţionează?

Centrul On Clinic Moldova dispune de o capsulă terapeutică de origine japoneză, numită

NeoQi,

care include multiple funcţii strategice din gama tratamentelor corporale, între care: sauna pe aburi, razele infraroşii, vibromasajul, sistemul duşului Vichy, aromoterapia, cromoterapia. Aceste tratamente corporale îţi oferă o stare de bine, cu eficienţă relativ maximă a procedurilor. Este o terapie mai nouă şi se practică  mult în centrele SPA.

Procedurile NeoQi:

Sauna în infraroşu

emană o căldură radiantă ce penetrează în profunzime ţesutul gras şi topeşte grăsimile din organism, având efect de slăbire, accelerează procesul de detoxifiere a organismului.

Sauna umedă (pe aburi) –

de regulă, în combinaţie cu împachetările – arde grăsimile din organism şi îmbunătăţeşte funcţia metaboismului. Este una dintre puţinele metode noninvazive de slăbit. Contribuie la slăbire “coaja de portocală”, cu ajutorul unui tratament complex (folosirea anumitor creme în funcţie de ph-ul pielii, alimentarea corectă, plus practicarea gimnasticii medicale sau de întreţinere în fiecare zi, timp de cel puţin 30 min.), efectul este vizibil în scurt timp.

Aromoterapia

– se combină cu sauna umedă. Se folosesc anumite uleiuri volatile cu diferite esenţe (mentă, lavandă, pin) fiecare având un rol specific pentru organism. Spre exemplu, menta ajută persoanelor care suferă de astm bronşic, eliberează căile respiratorii.

Duşul

Vichy

– terapie cu apă, prin presarea apei asupra organismului, hidromasajul oferă elascitate pielii şi relaxează foarte bine musculatura.

Cromoterapia

– terapie prin lumini, fiecare dintre culori roşu, galben, violet, verde etc. este specifică anumitui tip de tratament, dă o senzaţie de calm, de relaxare şi se combină  cu meloterapia (terapie prin muzică).

Vibromasajul

– executat prin anumite mişcări de legănare a unei platforme pentru relaxarea musculaturii.

Care sunt contraindicaţiile?

Mai întâi  trebuie  să cunoaştem patologia persoanei, apoi se indică diverse proceduri, în funcţie de necesitate sau contraindicaţii.

Regula generală este: nu se fac proceduri în perioada menstruaţiei, sarcinei trecute de 3 luni, în cazul unor inflamaţii, tumori, răni deschise.

Ce le recomandaţi doamnelor şi domnişoarelor pentru a-şi menţine frumuseţea?

Centrul medical ON CLINIC  îşi propune să vă răsfeţe, eliberându-vă de stres, prin meditaţie şi relaxare. Fugiţi de zgomotul oraşului şi lăsaţi-vă purtate într-un paradis, unde veţi fi tratate cel mai  bine!

Vă  aşteptăm cu drag la Centrul medical ON CLINIC să vă convingeţi de eficienţa serviciilor noastre!

Centrul Medical Internaţional On Clinic v

ă propune urmaroarele servicii:

 

  • Proctologie

    – tratamentul hemoroizilor şi fisurii anale fără internare, durere şi operaţie;

  • Urologie/sexopatologie

    – tratamentul disfuncţiilor erectile şi a infecţiilor urogenitale;

  • Dermatologie

    –  tratamentul psoriasisului fără hormoni, tratament antiacneic;

  • Endoscopie, UZI diagnostic, Laborator, Dopler diagnostic;

  • Endocrinolog, Tratamentul varicelor;

  • Cabinet fizioproceduri

  • Stationar de zi;

  • Cosmetologie

    – fotoepilare, biodepilare, tratament cosmetologic, piling, mezoterapia, biorevitalizare, crioterapia;

  • Ozonoterapia;

  • Psiholog;

  • New Pediatria;

  • New Masaj-

    terapeutic de recuperare, decontracturant, general clasic, anticelulitic, pentru copii începînd cu vîrsta de 6 luni;

  • New

    V

    ip Capsula Neo Qi Energy Cocoon –

    saună infraroşie, saună pe aburi, aromoterapie, hromoterapie, hidro-vibromasaj toate pentru restabilirea vitalităţii şi longevităţii vieţii!!!

Adresa noastră: str. V. Alecsandri 90/1, tel. 20 00 00,

Web sait: www.onclinic.md

Cazurile de rujeolă, la un nivel alarmant în România

Explozia cazurilor de rujeolă în Europa își face simțită prezența puternic în România și Austria, acestea fiind printre cele mai afectate țări. Creșterea alarmantă a numărului de cazuri continuă să pună probleme, afectând nu doar copiii, ci și adulții, scrie presa română.

În primele patru luni ale anului, de la 1 ianuarie până la 14 aprilie, România a înregistrat un număr alarmant de peste 12.300 de cazuri de rujeolă, potrivit Institutului Național pentru Sănătate Publică. Doar în ultima săptămână, au fost confirmate 949 de cazuri noi.

Județele Brașov și Mureș, împreună cu Municipiul București, se confruntă cu cele mai mari numere de îmbolnăviri, cu Brașov înregistrând 1.854 de cazuri, Mureș 1.132 de cazuri și București cu 1.305 de cazuri.

Creșterea cazurilor de rujeolă, cauzată de lipsa vaccinării

În contextul acestor evoluții, dr Adrian Marinescu, director medical al Institutului Matei Balș, a subliniat că situația legată de rujeolă nu este aproape de a se încheia și se estimează că va continua.

„Am avut și persoane de peste 50 de ani. Acești pacienți, în momentul în care au și boli cronice sunt expuși riscului de a face o formă severă și de a avea complicații majore.

Categoric că lipsa de vaccinare, de protecție la nivelul populației, este cauza principală. Rujeola nu e o boală de sezon și nu va fi o boală de sezon și putem să avem mereu probleme în condițiile în care nu creștem această protecție. Lucrurile pot oricând să repete”, a declarat acesta.

Potrivit medicului, în spital ajungă aproape zilnic persoane cu rujeolă, și deși nu toți au nevoie de spitalizare, unii dintre ei trebuie monitorizați permanent, iar alții ajung chiar la terapie intensivă.

Primul caz de accident vascular cerebral tratat cu succes în Centrul primar de AVC al Spitalului raional Hâncești

Primul caz de accident vascular cerebral tratat cu succes în Centrul primar de AVC al Spitalului raional Hâncești, la doar două zile de când și-a început activitatea.

Pacientul, un bărbat în vârstă de 49 de ani din raionul Leova, a fost diagnosticat cu accident vascular cerebral ischemic, prin intermediul tomografiei computerizate.

Echipa multidisciplinară formată din medicul neurolog Vladlena Vasiliu, medicul reanimatolog Dumitru Batîr, medicul din cadrul UPU Angela Erhan, tehnicianul radiolog Vadim Gorilo și felcerul laborant Vasilisa Coțofană, a intervenit  prompt și eficient, aplicând tratamentul de tromboliză intravenoasă în mai puțin de o oră de la internare.

Starea clinică a pacientului a fost restabilită rapid, inclusiv datorită colaborării cu Centrul comprehensiv de AVC din cadrul Institutului de Medicină Urgentă, care prin utilizarea telemedicinii a monitorizat continuu procedura de revascularizare.

Datorită dotărilor cu echipamente performante, a reparațiilor la standarde europene, în sumă de circa 44 de milioane lei doar în ultimii doi ani, și a profesionalismului înalt al personalului medical, a fost salvată o viață și încă multe altele vor fi salvate.

Centrul primar de AVC de la Spitalul raional Hîncești este al șaselea care și-a inițiat activitatea, dintr-un total de treisprezece la nivel național, care acoperă și cazurile de AVC din raioanele Leova, Basarabeasca și Cimișlia.

Investim continuu în modernizarea sistemului de sănătate și formarea profesională a lucrătorilor medicali, pentru a aduce serviciile medicale moderne cât mai aproape de oameni. Pentru că nimic nu-i mai de preț decât sănătatea.

Felicitări echipei de medici! Felicitări Spitalului raional Hîncești!

Femeile dorm mai puțin și mai prost decât bărbații! E dovedit științific

Potrivit unui nou studiu publicat în Sleep Medicine Reviews, ceasul biologic al femeilor bate mai repede decât cel al bărbaților cu aproximativ 6 minute.

Această diferență mică poate crea dezechilibre în ritmurile interne ale corpului, afectând modul în care creierul reglează momentul adormirii și al trezirii.

Cercetătorii au examinat mai multe studii care au investigat diferențele de somn între sexe și au constatat că femeile au aproape 60% mai multe șanse de a suferi de insomnie decât bărbații, scrie La Repubblica. De asemenea, evaluările calității somnului arată că somnul femeilor este mai puțin odihnitor decât cel al bărbaților.

Ceasul biologic îi spune corpului nostru să se pregătească pentru somn, de exemplu prin scăderea temperaturii corpului sau prin producerea de melatonină, un hormon care favorizează adormirea.

Studiul arată că secreția de melatonină la femei se produce la ora 22.49, iar la bărbați la ora 23.38, cu 40 de minute mai târziu. Acest lucru înseamnă că la femei există o predispoziție de a merge la culcare mai devreme.

Celălalt aspect se referă la durata zilei determinată de ceasul endogen, care este independent de stimuli externi. La om durează mai mult de 24 de ore: la bărbați, exact 24 de ore și 19 minute, iar la femei 24 de ore și 9 minute. Acest lucru, combinat cu producția mai timpurie de melatonină, face ca femeile să se simtă mai pregătite să adoarmă mai devreme decât bărbații, potrivit sursei citate de Mediafax.

Pe baza unei serii de calcule, cercetătorii au ajuns la concluzia că viteza generală a ceasului biologic este cu 6 minute mai rapidă decât la bărbați.

„Deși această diferență poate fi mică, ea este semnificativă”, spune autorul studiului, Renske Lok, expert în psihiatrie la Stanford.

„Nepotrivirea dintre ceasul central al corpului și ciclul somn/veghe este de aproximativ cinci ori mai mare la femei decât la bărbați.

Imaginați-vă dacă ceasul cuiva ar merge în mod constant cu șase minute mai repede sau mai încet. De-a lungul zilelor, săptămânilor și lunilor, această diferență poate duce la o nepotrivire semnificativă între ceasul intern și semnalele externe, cum ar fi lumina și întunericul”, explică specialistul.

Aceste diferențe în biologia somnului ar putea avea consecințe semnificative pentru sănătatea generală și bunăstare. Dezechilibrele în ritmurile circadiene au fost asociate cu o serie de probleme de sănătate, inclusiv tulburări de somn, tulburări de dispoziție și probleme cognitive.

Anxietatea și tulburările depresive, mai frecvente la femei

„O calitate inferioară a somnului este asociată cu anxietatea și tulburările depresive, care sunt de două ori mai frecvente la femei decât la bărbați. De asemenea, femeile sunt mai predispuse decât bărbații să fie diagnosticate cu insomnie, deși motivele nu sunt pe deplin clare”, spune Sarah Chellappa, cercetător în neuroștiințe și un alt autor al studiului.

De asemenea, femeile sunt de patru ori mai predispuse să dezvolte o tulburare de alimentație legată de somn, în care au tendința de a mânca în mod repetat în timpul nopții. Un alt studiu a constatat că femeile sunt, de asemenea, cu 25 până la 50% mai predispuse să sufere de sindromul picioarelor neliniștite, care, la rândul său, împiedică somnul.

sursa

Poartă genţi cu personalitate în această primăvară!
Articolul anterior
Epilarea cu ceară – cea mai tradițională metodă!
Articolul următor