Nicolae Furtună: Până acum, în Moldova, nu există cazuri de reinfectare cu Covid-19

Șeful Agenției Naționale Pentru Sănătate Publică( ANSP) Nicolae Furtună dezminte, din nou, informația dezvăluită anterior de președintele Igor Dodon precum că ar exista patru cazuri confirmate de reinfectare cu COVID-19.

separator

,,Una dintre persoanele care se bănuia că s-a reinfectat este o persoană publică. Eu nu o să-i dau numele. Pentru că erau cu adevărat, patru cazuri cu suspecție la reinfectare. Am avut o conferință cu colegii din Geneva, de la Organizația Mondială a Sănătății și am discutat aceste cazuri clinice. Acolo nu e vorba de reinfectare, e vorba de persistența virusului pe durată”, a argumentat Nicolae Furtună, în cadrul unei emisiuni de la TVC21.

Potrivit directorului ANSP, în cazul celor patru cazuri suspecte, specialiștii tind să creadă că ar fi fenomenul de persistență.

„Virusul este prezent în organism, fără a fi periculos în aspect epidemiologic, dar poate fi identificat în teste și persistă pe perioadă lungă de până la 90 de zile. Atunci noi vorbim mai mult despre fenomenul de persistență, decât de fenomenul de reinfectare. Sunt cazuri pe care nu le pot face publice, sunt date cu caracter personal. Eu cred că două cazuri decad din start. Celelalte o să le documentăm. Noi am colectat niște mostre pentru investigații de laborator”, a declarat Nicolae Furtună.

Menționăm că, anterior, s-a vorbit despre cazul preşedintelui raionului Ştefan Vodă, Vasile Maxim, suspect că s-ar fi infectat a doua oară cu Covid-19. Prima dată – în luna martie și a doua oară- pe data de 7 august.

Moldovenii care revin din țările cu puține cazuri de Covid-19 ar putea fi scutiți de obligația de a sta în carantină
Articolul anterior
De 5 săptămâni luptă cu Covid-19. O gravidă în stare gravă, a fost intubată în timpul operației de cezariană
Articolul următor
Alte articole interesante