Noi recomandări privind îngrijirea bolnavilor cu Covid-19, emise de Organizaţia Mondială a Sănătăţii

Organizaţia Mondială a Sănătăţii (OMS) a emis marţi noi recomandări clinice pentru îngrijirea pacienţilor diagnosticaţi cu boala Covid-19, inclusiv a celor care prezintă simptome persistente după vindecare, şi a sugerat totodată utilizarea unor doze mici de anticoagulante pentru prevenirea formării cheagurilor de sânge, a declarat purtătoarea de cuvânt a OMS, Margaret Harris, în cadrul unei informări de presă, la Geneva, potrivit Reuters.

Celelalte lucruri noi din îndrumare sunt:

– pacienţii cu Covid-19 care se află acasă ar trebui sa utilizeze pulsoximetria, prin care se măsoară nivelurile de oxigen, astfel încât să se poată afla dacă starea de sănătate se deteriorează într-o oarecare măsură acasă şi s-ar impune mai bine îngrijire spitalicească.

De asemenea, OMS a recomandat medicilor să îi aşeze pe pacienţi pe burtă pentru a îmbunătăţi fluxul de oxigen către plămâni.

Totodată, specialiștii recomandă utilizarea anticoagulanţilor în doze mici pentru a preveni formarea cheagurilor în vasele de sânge.

Este sugerată utilizarea mai degrabă a unor doze mici de anticoagulante deoarece dozele mai mari pot conduce la alte probleme medicale.

Ce prevede tratamentul la domiciliu pentru Covid-19: lista medicamentelor compensate incluse

sursa

60.000 de euro, furați cu aspiratorul din seiful unui supermarket din Germania
Articolul anterior
Cadavrul unui bărbat, scos de sub dărămături în explozia puternică din orașul Sângerei
Articolul următor
Alte articole interesante