Nouă curiozități despre vagin 

Amuzant, dar adevărat: femeile nu știu încă multe lucruri despre vaginul lor. Acest organ este o parte fundamentală a corpului unei femei, atât în scop reproductiv, cât și pentru atingerea plăcerii sexuale și menținerea sănătății întregului organism. În acest articol, găsești informații importante despre vagin pe care probabil nu le cunoști. Așa deci, iată despre ce este vorba!

separator
Vaginul se curăță singur – probabil ai observat uneori că vaginul tău secretă anumite fluide. Există mai multe tipuri de secreții, de culoare albă sau transparente, care sunt sănătoase. Rolul lor este de a proteja flora vaginală pentru a elimina bacteriile, virusurile și celulele vechi care nu se desprind din corp. Tocmai de aceea nu este indicat să îl cureți cu săpunuri parfumate, pudre sau produse odorizante, deoarece acestea pot fi dăunătoare.

Își poate schimba culoarea – în timpul excitației sexuale sau al sarcinii, circulația sanguină de la nivelul vaginului se schimbă. Acest lucru provoacă o mică modificare a culorii sale. Aceeași schimbare poate fi cauzată și de menstruație sau menopauză.

Își schimbă dimensiunea – vaginul își schimbă dimensiunea în timpul actului sexual și al nașterii. Sângele concentrat în această regiune provoacă dilatarea sa, ajutându-l să-și îndeplinească funcțiile. Prin urmare, cu cât ești mai activă din punct de vedere sexual, cu atât vaginul tău se mărește, la acel moment.

Mușchii din această regiune poate fi întărită – exercițiile fizice care se concentrează asupra pelvisului ajută la întărirea mușchilor vaginali. Se estimează că una din trei femei prezintă un tip de disfuncție la nivelul podelei pelviene, mai ales după menopauză. Din păcate, această problemă poate provoca incontinență urinară, dureri ale vezicii și usturime la urinare.

Poate ieși în exterior – Atenție! Este vorba despre o afecțiune numită prolaps uterin, cauzată de naștere sau de slăbirea podelei pelviene. Este important să știi cum să identifici această problemă și să mergi cât mai rapid la un medic- ginecolog, întrucât este necesară o intervenție chirurgicală.

Își poate redobândi elasticitatea – o caracteristică unică a acestui organ este faptul că se poate dilata, dar poate reveni foarte ușor la dimensiunea sa originală. Deși se lărgește în timpul actului sexual, după câteva minute vaginul își revine la normal. Singurele aspecte care duc la pierderea fermității sale sunt anumite schimbări precum înaintarea în vârstă sau numărul de nașteri.

Are același pH ca un pahar de vin – un aspect interesant este faptul că un pH normal al vaginului este același ca cel al unui pahar de vin. În cazul vaginului, pH-ul variază între 3,8 și 4,5; în timp ce vinul prezintă valori cuprinse între 3 și 4, în funcție de sortiment.

Poate salva vieți – celulele endometriale regeneratoare din sângele menstrual pot fi utilizate pentru tratarea pacienților cu insuficiență cardiacă. Acestea sunt cunoscute sub numele de celule stem și s-a dovedit că au numeroase efecte pozitive în cazul persoanelor cu probleme cardiace. În prezent, numeroase studii medicale și tratamente se bazează pe crearea mai multor tipuri de celule noi.

Mărimea nu contează – și nu are nicio legătură cu plăcerea sexuală. Dimensiunea sa medie este de 7,6 cm, dar aceasta poate ajunge chiar și la 10 cm în timpul excitației sexuale. Asta înseamnă că, orice penis poate fi introdus în întregime. Dacă organul sexual masculin are o mărime peste medie, vaginul se poate mări la rândul său.

Ai grijă de sănătatea ta. Și nu uita, măcar de două ori pe an să mergi la un control de rutină la medicul – ginecolog!

Sursa

Topul celor mai stilate femei musulmane pe care lumea modei le adoră
Articolul anterior
Remedii naturiste pentru petele pigmentare
Articolul următor
Alte articole interesante