Nouă curiozități despre vagin 

Amuzant, dar adevărat: femeile nu știu încă multe lucruri despre vaginul lor. Acest organ este o parte fundamentală a corpului unei femei, atât în scop reproductiv, cât și pentru atingerea plăcerii sexuale și menținerea sănătății întregului organism. În acest articol, găsești informații importante despre vagin pe care probabil nu le cunoști. Așa deci, iată despre ce este vorba!

separator
Vaginul se curăță singur – probabil ai observat uneori că vaginul tău secretă anumite fluide. Există mai multe tipuri de secreții, de culoare albă sau transparente, care sunt sănătoase. Rolul lor este de a proteja flora vaginală pentru a elimina bacteriile, virusurile și celulele vechi care nu se desprind din corp. Tocmai de aceea nu este indicat să îl cureți cu săpunuri parfumate, pudre sau produse odorizante, deoarece acestea pot fi dăunătoare.

Își poate schimba culoarea – în timpul excitației sexuale sau al sarcinii, circulația sanguină de la nivelul vaginului se schimbă. Acest lucru provoacă o mică modificare a culorii sale. Aceeași schimbare poate fi cauzată și de menstruație sau menopauză.

Își schimbă dimensiunea – vaginul își schimbă dimensiunea în timpul actului sexual și al nașterii. Sângele concentrat în această regiune provoacă dilatarea sa, ajutându-l să-și îndeplinească funcțiile. Prin urmare, cu cât ești mai activă din punct de vedere sexual, cu atât vaginul tău se mărește, la acel moment.

Mușchii din această regiune poate fi întărită – exercițiile fizice care se concentrează asupra pelvisului ajută la întărirea mușchilor vaginali. Se estimează că una din trei femei prezintă un tip de disfuncție la nivelul podelei pelviene, mai ales după menopauză. Din păcate, această problemă poate provoca incontinență urinară, dureri ale vezicii și usturime la urinare.

Poate ieși în exterior – Atenție! Este vorba despre o afecțiune numită prolaps uterin, cauzată de naștere sau de slăbirea podelei pelviene. Este important să știi cum să identifici această problemă și să mergi cât mai rapid la un medic- ginecolog, întrucât este necesară o intervenție chirurgicală.

Își poate redobândi elasticitatea – o caracteristică unică a acestui organ este faptul că se poate dilata, dar poate reveni foarte ușor la dimensiunea sa originală. Deși se lărgește în timpul actului sexual, după câteva minute vaginul își revine la normal. Singurele aspecte care duc la pierderea fermității sale sunt anumite schimbări precum înaintarea în vârstă sau numărul de nașteri.

Are același pH ca un pahar de vin – un aspect interesant este faptul că un pH normal al vaginului este același ca cel al unui pahar de vin. În cazul vaginului, pH-ul variază între 3,8 și 4,5; în timp ce vinul prezintă valori cuprinse între 3 și 4, în funcție de sortiment.

Poate salva vieți – celulele endometriale regeneratoare din sângele menstrual pot fi utilizate pentru tratarea pacienților cu insuficiență cardiacă. Acestea sunt cunoscute sub numele de celule stem și s-a dovedit că au numeroase efecte pozitive în cazul persoanelor cu probleme cardiace. În prezent, numeroase studii medicale și tratamente se bazează pe crearea mai multor tipuri de celule noi.

Mărimea nu contează – și nu are nicio legătură cu plăcerea sexuală. Dimensiunea sa medie este de 7,6 cm, dar aceasta poate ajunge chiar și la 10 cm în timpul excitației sexuale. Asta înseamnă că, orice penis poate fi introdus în întregime. Dacă organul sexual masculin are o mărime peste medie, vaginul se poate mări la rândul său.

Ai grijă de sănătatea ta. Și nu uita, măcar de două ori pe an să mergi la un control de rutină la medicul – ginecolog!

Sursa

Siropuri de tuse, interzise de UE. Se foloseau mai ales pentru copii și adolescenți

Uniunea Europeană interzice mai multe siropuri de tuse periculoase. Acestea conțin o substanță periculoasă pentru organism, care poate pune viața oamenilor în pericol.

Este vorba de siropurile care conțin folcodină, acestea vor fi interzise de Uniunea Europeană deoarece pot provoca o reacție alergică foarte periculoasă în cazul în care cineva are nevoie de o anestezie generală.

Se folosește de zeci de ani în tratamentul tusei seci, mai ales la copii și adolescenți. (…) Îmi ridic două mari semne de întrebare, apropo de eficiență și siguranță, dacă aceeași evaluare s-a făcut și în 2011.

Atunci, același comitet al Agenției Europene pentru Medicamente a zis că nu este niciun fel de problemă, este benefic pentru tratamentul tusei și nu are niciun fel de efecte secundare”, a spus medicul Tudor Ciuhodaru la Antena 3 CNN.

„În România nu există niciun medicament pe bază de folcodină autorizat”, a declarat Tudor Ciuhodaru, medic de urgență.

„Este interesant cum schimbarea de percepție, face ca un medicament aprobat ca sigur și eficient, după 10-11 ani este considerat cu riscuri pentru sănătatea umană”, a mai adăugat Tudor Ciuhodaru.

Lista siropurilor pentru tuse interzise de Uniunea Europeană, deoarece pot provoca o reacție alergică foarte periculoasă

Siropurile pentru tuse care conțin folcodină vor fi interzise în Uniunea Europeană deoarece pot provoca o reacție alergică foarte periculoasă în cazul anesteziei generale, a anunțat vineri Agenția Europeană pentru Medicamente (EMA).

Lista siropurilor pentru tuse interzise de Uniunea Europeană

Aceste siropuri, destinate să trateze tusea uscată atât la copii, cât și la adulți, pot fi periculoase chiar dacă sunt consumate cu mult timp înainte de anestezie.

Utilizarea de folcodină în ultimele 12 luni poate provoca o reacție anafilactică în momentul anesteziei generale, o reacție alergică bruscă, severă și care poate pune viața în pericol”, a precizat EMA într-un comunicat citat de AFP.

Decizia va fi aplicată imediat ce va fi aprobată pe cale administrativă.

Siropurile pentru tuse potențial periculoase

Aceste medicamente, utilizate încă din anii 1950, au fost vândute până de curând în Belgia, Croația, Franța, Irlanda, Lituania, Luxemburg și Slovenia, în special sub denumirile comerciale Dimetane, Biocalyptol și Broncalene.

În aprilie 2020, în plină epidemie de Covid, al cărei simptom principal era tusea uscată, se recomandase, de asemenea, să nu se folosească acest tip de sirop.

Ce este folcodina

Folcodina este un opioid pentru suprimarea tusei. Ajută la suprimarea tusei neproductive și are, de asemenea, un efect sedativ ușor, dar și efecte analgezice puține sau deloc.

Este, de asemenea, cunoscut sub numele de morfoliniletilmorfină și homocodeină.

sursa: www.mediafax.ro

OMS avertizează că ar putea apărea o nouă variantă îngrijorătoare de Covid

O nouă variantă îngrijorătoare a virusului COVID ar putea apărea, avertizează directorul general al Organizaţiei Mondiale a Sănătăţii (OMS).

OMS avertizează că ar putea apărea o nouă variantă îngrijorătoare de COVID

Conform lui Tedros Adhanom Ghebreyesus, directorul OMS, lacunele referitoare la supravegherea, testarea, secvenţierea şi vaccinarea pentru COVID-19 continuă să creeze ”condiţiile perfecte pentru apariţia unei noi variante îngrijorătoare”, transmite Reuters.

Circa 90% din populația lumii are acum un anumit nivel de imunitate la COVID-19, fie din cauza infecției anterioare, fie din cauza vaccinării, arată estimările agenției globale de sănătate.

„Suntem mult mai aproape de a putea spune că perioada de urgență a pandemiei s-a încheiat, dar nu suntem încă acolo”, a declarat Tedros în timpul unei conferințe de presă.

Declarațiile au fost făcute întrucât China se confruntă cu o creștere a numărului de infecții.

Directorul tehnic al OMS pentru Covid-19, Maria Van Kerkhove, a spus că agenția vrea ca guvernele din întreaga lume, inclusiv cel din China, să se concentreze pe protejarea celor expuși riscului, cum ar fi persoanele cu vârsta peste 60 de ani și cei cu afecțiuni medicale subiacente.

Topul celor mai stilate femei musulmane pe care lumea modei le adoră
Articolul anterior
Remedii naturiste pentru petele pigmentare
Articolul următor