Noua tulpină a Covid-19 s-a răspândit în 33 de țări. Care sunt acestea

Turcia a închis, ieri, ușile călătorilor din Marea Britanie, și asta după ce au fost descoperite 15 infecții cu noua variantă, mai transmisibilă, a virusului care a apărut pentru prima dată în Anglia, pe 8 decembrie.

Descoperirea va ca numărul de țări care au detectat noua tulpină a COVID-19 să ajungă la 33, relatează The New York Times.

Numărul țărilor care interzic călătoriile din Marea Britanie a crescut și el, ajungând la peste 40.  

Varianta, cunoscută sub numele de B.1.1.7., a creat panică în toată lumea, chiar dacă nu a dus – cel puțin pentru moment – la cazuri mai severe de Covid-19 față de cele raportate până în prezent.

Totuși, ca urmare a gradul său mai mare de infecțiozitate, ceea ce, automat, ar duce la o supraaglomerare a spitalelor într-un moment în care multe țări se luptă deja cu creșteri ale cazurilor de coronavirus, precum și pe fondul anticipării unor noi creșteri ca urmare a vacanței și călătoriilor, statele europene – și nu numai – sunt cu ochii pe Marea Britanie.  

Lista țărilor care au identificat infecții cu noua variantă a COVID-19 include, pe lângă Statele Unite, Marea Britanie și Turcia – Australia, Belgia, Brazilia, Canada, Chile, China, Danemarca, Finlanda, Franța, Germania , Islanda, India, Irlanda, Israel, Italia, Japonia, Iordania, Liban, Malta, Olanda, Norvegia, Pakistan, Portugalia, Singapore, Coreea de Sud, Spania, Suedia, Elveția și Emiratele Arabe Unite și Taiwan. 

O influenceriță celebră pe Instagram, însărcinată cu al cincilea copil, a murit subit înainte să nască
Articolul anterior
Câți oameni ar trebui vaccinați în România, pentru a reduce răspândirea virusului
Articolul următor
Alte articole interesante