Noua tulpină de coronavirus afectează mai mult tinerii sub 20 de ani, arată un nou studiu

Noua tulpină a Covid-19 depistată pentru prima dată în Marea Britanie se transmite mult mai repede decât alte variante ale virusului și afectează o proporție mai mare de persoane cu vârsta sub 20 de ani.

Despre aceasta arată studiul realizat de oamenii de știință de la Imperial College London, Universitatea din Edinburgh, Public Health England, Wellcome Sanger Institute, Universitatea din Birmingham și cercetătorii de la COVID-19 Genomics UK Consortium, anunță CNN, conform libertatea.ro.

Aproape 27 de țări au raportat începând cu 30 decembrie cazuri de infecții cu noua variantă a coronavirusului, cea mai recentă fiind China, care a identificat o femeie în vârstă de 23 de ani, o studentă care s-a întors din Marea Britanie şi care a fost depistată pozitiv la Shanghai, la 14 decembrie.

„Există un consens între toate analizele că VOC (noua variantă a COVID) are un avantaj substanțial de transmitere”, au constatat cercetătorii studiului.

De asemenea, oamenii de știință au adăugat că diferența dintre numărul de reproducere al noii variante, în comparație cu alte variante ale virusului, este în prezent între 1,4 și 1,8.

„Aceste analize au informat planificarea guvernului britanic în ultimele săptămâni și arată că noua variantă de COVID, B.1.1.7, are o transmisibilitate substanțial mai mare decât virusurile anterioare SARS-CoV-2 care circulă în Marea Britanie”, a spus profesorul Neil Ferguson de la Imperial College London.

Cu toate astea, studiul relevă că deși persoanele cu vârsta sub 20 de ani reprezintă o proporție mai mare de cazuri din noua variantă a virusului, este prea devreme pentru a determina motivul.

Deoarece noua variantă este mai ușor transmisibilă, va fi mai dificil de controlat, potrivit lui Ferguson, care a subliniat că utilizarea vaccinurilor trebuie să se facă cât mai repede posibil.

Marea Britanie va începe luni să utilizeze vaccinul de la Oxford / AstraZeneca, care a fost autorizat miercuri.

2020 este anul care le-a adus cea mai mare bucurie! Felicitări tuturor femeilor care au devenit mămici în acest an
Articolul anterior
Copiii din Moldova ne aduc un mesaj cu mari speranțe pentru anul 2021: Totul va fi bine!
Articolul următor
Alte articole interesante