Noul Coronavirus. Recomandările Organizaţiei Mondiale a Sănătăţii pentru călătorii internaţionali

Organizaţia Mondială a Sănătăţii a lansat recomandări pentru călătorii internaţionali. Primii vizaţi sunt cei care suferă de boli cronice sau afecţiuni de sănătate asociate, care sunt sfătuiţi să amâne sau să anuleze călătoriile în zonele afectate, în special dacă au vârsta peste 50 de ani.

separator
De asemenea, recomandările generale pentru igiena personală şi păstrarea unei distanţe de cel puţin un metru faţă de persoanele care prezintă simptome rămân deosebit de importante pentru toţi călătorii.

Recomandările de călătorie OMS:

-Spălaţi-vă frecvent pe mâini, în special după contactul cu obiece de uz public. Igiena mâinilor se face cu apă şi săpun, fie cu dezinfectatnt pe bază de alcool.

-Dacă tuşiţi sau strănutaţi, acoperiţi nasul şi gura afundându-le în cotul flexat, sau într-un şerveţel. Aruncaţi imediat şerveţeşlul şi spălaţi-vă pe mâini.

-Nu vă atingeţi nasul şi gura cu mâinile

-Masca medical nu este necesară dacă nu aveţi simptome, deoarece nu există nici o dovadă că dacă o purtaţi veţi fi protejat. Dacă totuşi purtaţi mască este esenţial să urmaţi cele mai bune practici privind modul de îndepărtare şi aruncare a acestora, precum şi igiena mâinilor după îndepărtare.

-Călătorii trebuie să evite cumpărarea de alimente din pieţele cu animale vii şi să respecte igiena alimentară.

-Călătorii care se întorc din zonele afectate trebuie să se automonitorizeze pentru simptome timp de 14 zile şi să respecte protocoalele naţionale ale ţărilor în care se află. Unele ţări pot solicita călătorilor să intre în carantină. Dacă apar simptome, precum febră, sau tuse, dificultăţi de respiraţie, călătorii sunt sfătuiţi să contacteze furnizorii locali de asistenţă medicală, de preferinţă prin telefon, şi să-i informeze cu privire la simptomele lor şi istoricul lor de călătorie.

-În cazul ţărilor care decid să repatrieze cetăţenii care se află în zonele afectate, recomandările pentru a evita răspândirea în continuare a COVID-19 sunt: controlul de ieşirea din ţara afectată cu puţin timp înainte de zbor; comunicarea de risc cu călătorii şi echipajul aeronavei; provizii medicale de control al infecţiilor pentru călătorie; pregătirea echipajului pentru riscul de a avea un pasager bolnav în timpul zborului; de intrare la sosire şi urmărire atentă timp de 14 zile de la sosire.

Sursa

În luna femeii, interpreta Natalia Boboc a lansat o piesă emoționantă dedicată tuturor mamelor!
Articolul anterior
Fosta soţie a lui Stallone a ieșit la plimbare cu fetiţa pe care a născut-o la 54 de ani
Articolul următor
Alte articole interesante