Nu ieșiți afară fără mască! Se pare că purtarea măștii face diferența la cifrele de îmbolnăviri

Poartă mască de fiecare dată când ieși din casă. Nu ieșiți afară fără mască! Se pare că purtarea măștii face diferența la cifrele de îmbolnăviri. Țările occidentale se confruntă cu rate mai mari de infecții cu COVID-19, comparativ cu țările din Asia.

separator
Specialiștii sunt de părere că acest lucru se întâmplă din cauza aversiunii pe care occidentalii o au față de purtarea măștilor de protecție. Ei subliniază faptul că poziția anti-mască este total greșită, aceasta fiind eficientă în reducerea viralității COVID-19 aerosolizate.

Un profesionist american din sistemul de sănătate, chirurgul general al SUA, Jerome Adams, susține că inducerea ideii că măștile de protecție nu pot preveni răspândirea virusului este o minciună menită să protejeze stocurile de măști pentru ca ele să ajunga la personalul din spitalele care tratează cazurile de îmbolnăvire.

Medicul american explică mecanismele prin care aceste măști sunt eficiente. O dată pentru că purtarea lor împiedică persoanele infectate să transmită virusul, partea interioară a acesteia reținând particulele care pot ajunge în aer. De asemenea, aceeași mască este cea care protejează și persoanele sănătoase, neinfectate, fiind o barieră în calea pătrunderii virusului prin inhalare din mediul exterior. Un alt beneficiu al purtării măștii este limitarea contactului mână-față, interpunându-se fizic între mâinile potențial contaminate și porțile de intrare în sistemul respirator, cu destinația plămâni.

Japonia are cea mai puternică cultură în purtarea măștilor de protecție, rezultatul fiind observabil și în faptul că are una dintre cele mai mici rate ale infecției cu COVID-19. Și asta în ciuda faptului că este una dintre primele țări afectate, are o populație numeroasă și cu o medie de vârstă semnificativ mai mare decât a altor state. Iar aceste rezultate nu se pot pune neapărat pe seama purtării unor măști ultraperformante. De exemplu, Poliția Metropolitană din Tokyo poartă măști din prosop de hârtie.

Purtați o mască atunci când vă aflați în afara casei, pentru a evita inhalarea virusului aerosolat.

Încurajați persoanele cunoscute să facă același lucru.

Măștile N95 sunt mai bune decât măștile chirurgicale, însă orice lucru care împiedică inspirarea de particule de umiditate cu viruși ajută.

Confecționați-vă propria mască. Cercetările arată că și măștile artizanale, făcute în casă, sunt mai bune decât nimic.

A circula în public fără mască în vreme de pandemie este ca și cum ai merge cu motocicleta fără cască!

„Masca este importantă dacă distanțele sociale nu sunt respectate pentru a evita transmiterea virusului”, a explicat și Angelo Borrelli, comisarul italian al Comisiei de urgență, cu privire la decizia Lombardiei de a impune utilizarea măștii în mașină.

sursa: www.avantaje.ro

Două femei din Chișinău, de 57 și 63 de ani, au decedat de coronavirus
Articolul anterior
OMS: Dacă statele se grăbesc să ridice restricţiile, Covid-19 s-ar putea reactiva
Articolul următor
Alte articole interesante