Numărul persoanelor cu Covid din Marea Britanie este de 10 ori mai mare decât cifrele oficiale

Bilanţul oficial din Marea Britanie arată 315.546 de persoane infectate cu COVID, dar cercetările spun că ar putea fi de peste 10 ori mai mare.

separator

Aproximativ 3,4 milioane de persoane din Anglia au fost infectate cu COVID-19, o cifră mult mai mare decât estimările anterioare, sugerează un studiu, transmite Mediafax.ro.

Rezultatele provin din cel mai mare program de testare la domiciliu din lume pentru a găsi anticorpi pentru coronavirus, studiu care a implicat peste 100.000 de voluntari şi realizat de Imperial College London.

Realizat cu utilizarea unui test simplu în deget, a spus că este suficient de uşor şi precis pentru studiile de supraveghere în masă. Programul a sugerat că 6% din populaţia Angliei a fost deja infectată cu COVID-19 până la 13 iulie.

Cele 3,4 milioane de persoane reprezentate sunt mai multe decât numărul de cazuri cunoscute pentru întreaga Marea Britanie, după cum susţine Universitatea Johns Hopkins din SUA, ale cărei cifre agregate au devenit principala referinţă pentru monitorizarea bolii.

Joi dimineaţă, numărul de cazuri anunţat la nivelul ţarii este de 315.546.

Studiul a urmărit răspândirea infecţiei în Anglia după primul vârf al pandemiei, voluntarii fiind testaţi acasă, între 20 iunie şi 13 iulie.

Persoanele care locuiau la Londra au fost cel mai probabil infectate, împreună cu cei din sistemul medical, oameni din grupuri etnice negre, asiatice şi din alte minorităţi şi oameni care locuiesc în gospodării mai mari.

Programul a sugerat că un total de 13% dintre persoanele care locuiesc la Londra au anticorpi COVID-19, comparativ cu mai puţin de 3% în sud-vestul Angliei.

Persoanele care lucrează în locurile speciale de îngrijire medicală (16%) şi asistenţă medicală (12%) au obţinut rezultate mult mai mari comparativ cu cele ale lucrătorilor obişnuiţi care a fost de 5%.

Studiul a descoperit că 17% dintre voluntarii negri aveau anticorpi, categoriile minorităţilor etnice asiatice şi ”altele” aveau 12% fiecare. Cifra voluntarilor albi a fost de doar 5%.

Persoanele cu vârste cuprinse între 18 şi 34 de ani au prezentat cea mai mare incidenţă de anticorpi, la 8%, în timp ce cei peste 65 de ani au avut cea mai mică rată la doar 3%.

Voluntarii din zonele cele mai defavorizate ale ţării aveau ceva mai multe şanse să aibă anticorpi fată de cei din zonele cele mai bogate, 7% comparativ cu 5%, în timp ce cei din gospodării cu mai mult de şase sau şapte persoane (12% şi 13%) este mai probabil să fi avut COVID-19 în comparaţie cu cei din gospodării singure sau cu două persoane (5%).

foto: iStock

Tinerii care au scris cu creta în fața Ambasadei Republicii Belarus la Chișinău, au fost amendați
Articolul anterior
Reguli noi la traversarea frontierei cu Ucraina. Carantina nu mai este obligatorie
Articolul următor
Alte articole interesante