O asistentă din Italia, cu răni pe față cauzate de măştile chirurgicale

O asistentă dintr-un spital din Milano a descris, într-o postare de pe pagina ei de Instangram, stresul fizic şi psihologic la care personalul medical este supus pe fondul pandemiei de COVID-19.

separator
Asistenta Alessia Bonari îşi începe postarea descriind teama de contaminare cu coronavirusul COVID-19 şi teama de a se duce la serviciu.

„Şi mie îmi este teamă. Dar nu îmi este teamă să mă duc la cumpărături. Mi-e teamă să merg la serviciu. Mi-e teamă, pentru că este posibil ca masca să nu stea bine pe față sau că poate m-am atins din greșeală cu mănuși murdare sau poate că lentilele nu îmi acoperă ochii în totalitate și că poate a trecut ceva (virusul – n.r.)”, a scris asistenta.

Ea mai descrie şi cum, odată îmbrăcată în hainele de serviciu, nu mai poate merge la baie cu orele şi nici să bea apă. De asemenea, vorbeşte despre oboseala psihică intensă de care ea şi colegii ei suferă.

„Sunt obosită psihic, la fel ca toți colegii mei care sunt în aceeași stare de săptămâni întregi, dar acest lucru nu ne va împiedica să ne facem treaba așa cum ne-am făcut-o întotdeauna”, a scris femeia.

În încheiere, ea cere însă populaţiei să ţină cont de efortul depus de cadrele medicale şi să fie responsabilă.În încheiere, ea cere însă populaţiei să ţină cont de efortul depus de cadrele medicale şi să fie responsabilă.”Ce îi rog pe toţi cei care citesc această postare este să nu zădărnicească eforturile pe care le facem, să fie altruişti, să stea acasă şi în felul acesta să-i protejze pe cei mai vulnerabili. Noi, cei tineri, nu suntem imuni la coronavirus, şi noi ne putem îmbolnăvi”, a scris în postare.

„Eu nu îmi permit luxul de a mă întoarce la locuinţa mea aflată în carantină, trebuie să mă duc la serviciu şi să-mi fac partea mea. Voi faceţi-o pe a voastră, vă rog frumos”, şi-a încheiat ea mesajul.

Nu este prima dată când leziuni faciale sunt raportate din cauza purtării excesive a măştilor chirurgicale. Primele astfel de cazuri au fost raporate în urmă cu câteva săptămâni, de către asistentele din China, scrie b1.ro.

Spitalul Clinic Republican Timofei Moșneaga a instituit regim strict de carantină
Articolul anterior
,,Stăm acasă voluntar”, campanie inițiată de Ala Nemerenco
Articolul următor
Alte articole interesante