O cercetătoare de la Universitatea Cambridge a descoperit cum poate fi tratată scleroza multiplă

Scleroza multiplă, cunoscută și ca ,,scleroză în plăci”, este asociată cu degenerarea tecilor de mielină ale nervilor din creier şi măduva spinării, având ca rezultat deteriorarea coordonării mişcărilor şi echilibrului.

separator
Afecțiunea vine însoţită de un număr mare de simptome: vedere înceţoşată sau dublă, probleme de gândire, probleme psiho-emoționale, musculare. Deşi există medicamente care tratează într-o anumită măsură scleroza multiplă, nu există niciunul care să vindece complet această boală. Cruda boală ar putea să fie în curând de domeniul trecutului, deoarece cercetătoarea Dr. Su Metcalfesenior de la Universitatea Cambridge este pe punctul de a face un important progres medical.Cu peste 2,3 milioane de persoane care suferă de această boală la nivel mondial, un tratament pentru scleroza multiplă ar fi o adevarată minune medicală. Dr. Metcalfe crede că atacul asupra celulelor nervoase poate fi oprit mulţumită unei noi descoperiri medicale care a fost făcută de compania LIFNano.

„Unii oameni dezvoltă forma progresivă, aşa că pot trece direct la forma severă a bolii, dar majoritatea prezintă un stadiu recurent sau remisiv”, a declarat Dr. Metcalfe pentru Cambridge News. „Poate debuta de la vârsta de 30 de ani şi nu există niciun tratament, astfel încât tot ce puteţi face este să suprimaţi răspunsul imun, dar medicamentele care fac acest lucru au efecte secundare şi creierul nu mai poate fi reparat. Costul acestor medicamente este foarte ridicat, iar în Marea Britanie există o mulţime de oameni care nu se tratează deloc”.

„Am căutat să văd ce anume controlează răspunsul imun şi îl împiedică să ne atace în mod automat”, explică cercetătoarea. „Am descoperit un mic comutator binar, controlat de o LIF (citokină cu multiple funcții), care acţionează în interiorul celulei imune. LIF este capabilă să controleze celula pentru a se asigura că nu atacă corpul tău, dar care apoi porneşte atacul atunci când este necesar.”

„Această LIF, pe lângă faptul că reglează şi protejează corpul împotriva atacurilor imune, joacă, de asemenea, un rol major în menţinerea sănătăţii creierului şi măduvei spinării. De fapt, are un rol esenţial în reparaţia ţesuturilor în general, transformând celulele stem care se găsesc în mod obişnuit în organism într-un medicament regenerativ natural, dar poate avea şi un rol important în repararea creierului atunci când acesta este deteriorat.”

„Cred că este fantastic. Putem trata bolile autoimune care atacă atât creierul, cât şi măduva spinării. Deci, aveţi o coincidenţă care poate opri şi inversa autoimunitatea şi, de asemenea, repară daunele provocate creierului.” Această cercetătoare extrem de talentată, care se preocupă şi de tratamentul psoriazisului şi al diabetului, speră că dacă va obţine finanţare suficientă, ea şi echipa ei pot găsi un potenţial remediu pentru scleroza multiplă până în 2020.

sursa

În Chișinău, se fură capacele de la gurile de canalizare
Articolul anterior
Exercițiile fizice elimină bufeurile și alte simptome ale menopauzei
Articolul următor
Alte articole interesante