O cercetătoare explică pe înțelesul tuturor cum funcționează noul vaccinul anti-Covid: tehnologia este una inovatoare

Fostul director al Centrului pentru Controlul și Prevenirea Bolilor (CDC) din SUA, dr. Tom Frieden, a explicat pe înțelesul tuturor, cum funcționează vaccinurile anti-COVID produse de companiile Pfizer/BioNTech și Moderna.

În timp ce vaccinurile tradiționale presupuneau injectarea unei mici doze de virus, pentru a învăța corpul cum să lupte cu el, tehnologia ARNm folosită în cazul vaccinurilor anti-COVID este una inovatoare, care nu conține virusul în sine, transmite libertatea.ro.

”Gândiți-vă la el ca la un e-mail trimis către sistemul dumneavoastră imunitar, care descrie cum arată virusul, transmite instrucțiuni pentru uciderea acestuia și apoi – ca un mesaj Snapchat – acesta dispare. Tehnologie uimitoare”, a spus dr. Tom Frieden.

Inventatoarea tehnologiei se va vaccina și ea, la sfârșitul săptămânii. Practic, vaccinurile menționate reprezintă doar un set de instrucțiuni cu ajutorul cărora corpul învinge virusul.

Datorită acestui lucru, ele nu prezintă riscul de a provoca boli la persoana vaccinată, mai arată sursa citată, care subliniază că tehnologia ARNm este studiată deja de aproape un deceniu.

Cercetătoarea americană de origine maghiară Katalin Karikó, vicepreședinte senior al BioNTech și pionier în domeniu, știe că această tehnologie va funcționa.

De altfel, ea va fi vaccinată la sfârșitul acestei săptămâni.

”Mă așteptam să funcționeze, deoarece am mai făcut experimente în acest sens”, a declarat aceasta pentru CNN.

Katalin Karikó este considerată un pionier în domeniul tehnologiei ARNm, fără de care vaccinurile produse de Pfizer/BioNTech și Moderna nu ar fi putut funcționa.

Un azil din Belgia a devenit focar de Covid, după vizita unui ,,Moș Crăciun”
Articolul anterior
Reguli noi pentru cei care vor să muncească în Marea Britanie după Brexit
Articolul următor
Alte articole interesante