O femeie a rămas fără păr pe cap după Covid-19

Coronavirusul pare că nu atacă doar plămânii și alte organe. O femeie, în vârstă 45 de ani, nu a prezentat niciun simptom clasic de infectare cu Covid-19, însă, spune ea, a pierdut foarte mult păr.

Abbey trăiește în Anglia și a fost expusă virusului în luna martie a anului trecut, când fiicele sale au fost testate pozitiv. Fără să aibă simptome, britanica nu şi-a făcut niciun test, conform Mirror.

În timp ce ea nu avea nimic, fiicele sale tușeau, se simțeau obosite şi respirau greu. Două săptămâni mai târziu, una dintre fete a observat că mama lor a chelit în faţă şi în spate. Abbey a fost devastată.

“Părul meu a căzut în grămezi mari. A fost îngrozitor şi foarte, foarte supărător. Discutam rar despre asta și mă simţeam neatrgătoare şi jenată. Aveam păr lung şi nu mai puteam să îl las desfăcut. A trebuit să mă coafez în aşa fel încât să ascund zonele de chelie”, a declarat Abby Read.

Femeia a mers la doctor şi a primit tratament. După şase luni, părul ei a început să crească din nou. “Când am văzut că părul a început să-mi crească din nou, am fost fericită. Ce a crescut în spate e precum părul de bebeluş, moale şi pufos. Deocamdată, are doar 2,54 centimetri, aşa că nu creşte prea repede”, a spus femeia.

Un studiu nou a arătat că un sfert dintre persoanele care s-au infectat cu Covid-19 se confruntă cu căderea părului în primele şase luni de boală, iar femeile prezintă un risc mai mare decât bărbații în ceea ce privește această manifestare.

sursa

O fetiță de 9 ani, internată în spital după ce a filmat un video pentru TikTok
Articolul anterior
Aleksei Navalnîi, mutat de la închisoarea din Moscova într-un lagăr de muncă
Articolul următor
Alte articole interesante