O femeie acuză medicii de decesul mamei sale. Cum s-a întâmplat totul?

O femeie din raionul Ştefan Vodă a decedat zilele trecute pe patul de spital, iar fiica acesteia acuză acum medicii de neglijență. Cei din urmă spun că au făcut tot ce le-a stat în puteri, doar că dintre cei care au o astfel de infecție pe care a suportat-o femeia, puțini rămân în viață. În legătură cu acest caz oamenii legii au deschis un dosar penal.

separator

Potrivit moldnova.eu, femeia a ajuns la medici cu dureri insuportabile. „Am chemat salvarea și chiar imediat ni s-a reproșat faptul că nu am venit cu mașina noastră dacă tot o avem, dar am chemat ambulanța. Am venit la medical de gardă și ne-a trimis la consultații la medical ginecolog. Am fost și acolo. Ne-a spus că are anumite probleme la rinichi. Ne-a prescris tratament, dar mama tot rău se simțea. Ne-am dus și joi la spital. Deja nu am mai chemat ambulanța și am mers cu mașina noastră. A venit medicul și ne-a spus că, cel mai probabil, are o infecție, dar nu vede nimic grav pentru a o interna în spital și ne-a trimis acasă. Mama se simțea și mai rău, dar ne-am gândit că poate fi și reacția de pe urma unui tratament. La medic am ajuns marți, iar vineri mama deja nu putea nici pe picioare merge. Am mers iar la spital. Atunci au internat-o, dar ce folos? Era prea târziu”, povestește fiica victimei.

„I-au pus picurători, dar nu a venit măcar un medic s-o vadă și să întrebe ce are, cum se simte. Toată ziua a stat sub picurători. Când am ajuns noi seara și am văzut starea ei, imediat am solicitat intervenția medicilor. Chiar a trebuit un pic să ridicăm vocea. Doar atunci au luat-o să o examineze și au observat ce avea la burtă. I-au făcut acea intervenție chirurgicală, iar pe noi ne-au trimis acasă, că oricum nu puteam intra la ea că se afla la terapie intensivă. Sâmbătă când am venit și ne-au spus că se află în stare gravă, am cerut intervenția SMURD-ului pentru ca să o aducă la Chișinău, dar ne-au replicat că starea este foarte gravă și nu este posibil. Sâmbătă noaptea aceasta a și decedat”, suspină fiica victimei.

Femeia nu le reproșează medicilor faptul că mama lor a decedat, dar de faptul că nu i-a acordat ajutorul necesar la timp. „Până la urmă, așa și nu am înțeles de ce aceasta a decedat. Cred că dacă o examinau așa cum trebuia chiar la început, era să fie salvată. Chiar și a treia zi, când se vedea cu ochiul liber ca este ceva rău la ea, ei îmi spuneau că poate este și o alergie. Alt medic ne spune: dar poate v-ați ars undeva de are roșeața ceea la burtă? Ce fel de medic este dacă nu poate face diferență între o piele arsă și una bolnavă din interior?”, se întreabă femeia, care ne spune că vor merge până în pânzele albe pentru ca cei care se fac vinovați să fie pedepsiți și să nu se mai repete asemenea cazuri.

Pe de altă parte, medicii susțin că i-au acordat femeii tot ajutorul necesar, iar infecția pe care a făcut-o aceasta, în cele mai dese cazuri se soldează cu decesul persoanei. „Aceasta a suferit o infecție anaerobă cu decurgere fulminantă, venită undeva din organele genitale. Este o formă foarte gravă. Un procentaj foarte mare de decese se înregistrează în urma unor asemenea cazuri. Cu toate că medicii i-au recomandat și antibiotice, cu părere de rău, acestea nu i-au ajutat și a fost operată. Strașnic ce se făcea sub țesutul adipos, totul era putrezit”, susține vicedirectorul Spitalului Raional din Ștefan-Vodă, Mihail Malachi.

Întrebat cine crede că s-ar face vinovat de situația la care a ajuns, totuși, femeia, acesta ne-a spus că este foarte greu de spus cine s-ar face vinovat. „Dacă era vorba de o formă fulminantă, nu s-a greșit cu nimic. Urmează să vedem ce ne va spune expertiza medico-legală în acest sens. Medicii au acționat așa cum prevăd regulile. Chiar și medicul chirurg ne-a spus că nu a mai văzut până acum așa caz. Cazuri foarte rare. Omenește, sincer, ne pare rău pentru ce i s-a întâmplat acestei familii, dar noi credem că am făcut tot ce am putut să o salvăm”, a spus Mihail Malachi.

Bărbații din imagine ar fi agresat sexual o tânără de 23 de ani. Dacă îi recunoști raportează imediat la poliție
Articolul anterior
Multe dintre femei cunosc acest lucru, însă nu vor să recunoască. Despre ce anume este vorba
Articolul următor