O femeie de 55 de ani a slăbit 35 de kg și și-a adus pe lume propria nepoţică

Emma Miles, în vârstă de 55 de ani, s-a oferit să fie mamă surogat chiar pentru fiica ei, Tracey Smith, în vârstă de 31 de ani, care era îngrijorată că nu va avea niciodată copii. Astfel, mama ei s-a oferit să ajute şi a slăbit peste 35 de kg pentru a ajunge la o greutate sănătoasă și a da naştere nepotului, în condiţii de siguranţă.

separator
În urmă cu 9 săptămâni, femeia a născut o fetiţă sănătoasă, pe nume Evie. „Fiecare moment de durere a meritat atât de mult ca să putem strânge micuţa în braţe. Sunt atât de recunoscătoare pentru mama şi pentru darul ei uimitor pe care ni l-a oferit” a spus Tracey, potrivit www.observator.tv.

Tracey a aflat că îi lipseau organele reproducătoare abia la vârsta de 15 ani, când a mers la medic pentru un control de rutină. Scanările au arătat faptul că ea se născuse fără uter, dar avea ovare şi trompe uterine. La 16 ani, Tracey a fost diagnosticată cu MRKH (sindromul Mayer-Rokitansky-Küster-Hauser) – o afecțiune care determină ca vaginul și uterul să fie subdezvoltate sau absente, deși organele genitale externe sunt normale.

Doctorii i-au spus atunci că din păcate, ea nu va putea avea niciodată un copil al ei, pe cale naturală. Însa cel moment, mama ei Emma i-a spus că va face tot posibilul să o ajute. Aproape 15 ani mai târziu, când Tracey şi soţul ei Adam, în vârstă de 40 de ani, au luat în considerare un tratament pentru fertilitate, Emma le-a venit în minte ca opţiune.

„Când am fost diagnosticată toată lumea mea era terminată, m-am frământat cu ideea că eu chiar nu voi avea vreodată un copil. Întotdeauna am știut că vreau să fiu mamă, chiar şi la 15 ani. După ce am aflat, mama mi-a spus că dacă am nevoie vreodată ea va face tot posibilul să mă ajute. Ştiam că într-o zi ar însemna că ea îmi va purta bebeluşul.” a povestit tânăra.

De-a lungul anilor cele două mai aduceau în discuţie subiectul doar în trecere, fără să facă vreodată un plan ferm, dar în 2016 când Tracey l-a întâlnit pe Adam, planul devenea o oportunitate reală.

„Mi-am amintit promisiunea mamei pentru mine aşa că am întrebat-o dacă a fost serioasă cu oferta şi dacă şi-ar dori să îmi aducă pe lume copilul. Am fost încântată când mi-a spus: Sigur că am fost. Ea doar aştepta momentul în care să o întreb” a mai spus Tracey. Apoi, Emma, din Lampeter, West Wales, a pierdut 35 de kg și a luat comprimate hormonale, pregătindu-şi corpul pentru sarcină. Şi a avut noroc. A rămas însărcinată de la prima încercare de tratament.

Conform Mirror, pe 16 ianuarie 2019, Evie Siân Emma Smith s-a născut cu o greutate de 3.300 kg prin operație de cezariană, fără complicaţii. „În ciuda vârstei mele nu mi-am făcut griji să nasc, deloc. M-am concentrat pe faptul că aveam să fac ceva frumos pentru fiica mea. Nu simt vreun ataşament diferit faţă de Evie, în afara celui de bunică. Tracey este copilul meu şi aş face totul pentru ea ca mamă. Dacă ar trebui să fac asta din nou, nu aş ezita. A fost un moment emoţionant” a mai adăugat mama lui Tracey.

alte Articole interesante