O fetiță de 7 ani care suferă de autism realizează picturi incredibile. O lucrare a fost cumpărată de Angelina Jolie

Iris Grace Halmshaw, o fetiță de 7 ani, din Marea Britanie, care suferă de autism participă la diverse expoziții, lucrările sale fiind foarte apreciate.

separator

Autismul este o tulburare psiho-neurologică care perturbă capacitatea unei persoane de a interacționa din punct de vedere social. Cauzele afecțiunii nu sunt cunoscute până la capăt, dar se manifestă foarte devreme – în jurul vârstei de trei ani. La această vârstă, Iris a primit un verdict dur, medicii au comunicat că ea nu va învăța niciodată să vorbească și, în general, să comunice în vreun fel cu alte persoane.

Situația a fost într-adevăr foarte dificilă. Iris nu prmitea nimănui să treacă pragul camerei sale, cu excepția mamei ei, Arabella, nici bunicii, nici tatălui ei, care, în cele din urmă a trebuit să plece de acasă și să participe la viața copilei de la distanță.

„Fiica mea nu putea să mă privească în ochi, nu se juca cu jucării, dormea oriunde, dar nu în patul ei, avea o mulțime de obiceiuri compulsive, avea frică de apă, refuza categoric să se spele, și uneori – să se îmbrace. Toate încercările de a schimba ceva au mers în van – hipoterapia etc. Într-o zi, i-am desenat un omuleț. Lui Iris i-a plăcut groaznic. A încercat să se descurce singură, a fost extrem de încântată de desen”, povestește mama copilei.

Din acel moment, Iris a început să picteze și persevera tot mai mult, putea să picteze două ore fără întrerupere. În scurt timp, Arabella a primit invitația de a participa la o expoziție de artă din Londra. Picturile lui Iris au început să fie apreciate. După expoziție, a fost organizată o licitație de caritate.

Una dintre picturi a fost cumpărată chiar de Angelina Jolie. Cel de-al doilea miracol s-a întâmplat când pisica Fula a intrat în casa lui Arabella și Iris. Se consideră că animalele pot face minuni când vine vorba de autism. Dacă hipoterapia nu a funcționat, felinoterapia a mers de minune. Cele două ființe se distrează de minune împreună.

Tânărul artist moldovean Radu Rațoi a câștigat Cupa Mondială la acordeon! Video
Articolul anterior
Un moldovean de 31 de ani, tată a doi copii, a fost ucis în Belgia. Soția cere ajutor pentru a-i putea aduce acasă trupul neînsuflețit
Articolul următor
Alte articole interesante