O gravidă din Fălești acuză medicii că ar fi lăsat-o singură să-și nască pruncul mort într-un salon

O femeie din satul Călugăr, raionul Fălești acuză medicii că nu i-au acordat ajutor. Aceasta susține că ar fi fost lăsată timp de trei ore singură să-și nască pruncul mort într-un salon.

separator
esd

Femeia acuză medicii de la maternitatea din Bălți că nu i-au acordat ajutor, dar și pe medicul de familie din sat, care nu i-ar fi acordat destulă atenție atunci când i s-a făcut rău.

Olga are 25 de ani și spune că a decis să revină în satul natal, Călugăr, Fălești în ultimele luni de sarcină, deoarece viața în Chișinău o costa prea scump. Femeia se afla la cea de-a doua sarcină. Aceasta mai are un băiețel și urma să nască o fetiță de această dată.

În luna a opta de sarcină, femeia s-a adresat la medicul de familie din sat și a cerut să fie pusă la evidență acolo, însă medicul nu ar fi făcut acest lucru. Tânăra mai spune ca s-a adresat la medic cu inflamații, însă acesta a neglijat-o și nici măcar nu i-a măsurat tensiunea.

Peste 4 zile, femeia se simțea din ce în ce mai rău și a fost transportată de urgență la Fălești, iar după asta la Bălți. Acolo, ar fi fost lăsată să nască singură, iar timp de trei ore ar fi chemat medicii însă nimeni nu ar fi venit.

Femeia spune că a rugat medicii să vină să o ajute, pentru că năștea copilul, însă aceștia nu ar fi crezut-o și, în cele din urmă, ar fi născut pruncul pe pat, în timp ce celelalte două gravide din salon s-au speriat și au început să plângă.

Rezultatele expertizei medico-legale au arătat că bebelușul a murit asfixiat din cauză că mama a avut tensiunea prea mare, ceea ce a împiedicat ca oxigenul să ajungă la copil. Femeia spune că a depus o plângere la poliție, după care se va plânge la Ministerul Sănătății.

sursa: www.protv.md

Cum faci ca parfumul să reziste mai mult timp pe piele? Celebrii parfumeri îți dezvăluie secretul
Articolul anterior
Incendiu puternic la Cimitirul Sfântul Lazăr din Capitală
Articolul următor
Alte articole interesante