O nouă țară europeană raportează tulpina contagioasă a virusului SARS-CoV-2

Patru cazuri confirmate de contaminare cu noua variantă britanică a Covid-19 au fost detectate la Madrid. Sunt primele cazuri identificate în Spania, a anunţat guvernul sâmbătă,, 26 decembrie, notează Le Figaro.

Toate cazurile au legătură cu persoane care au sosit recent din Regatul Unit, a declarat numărul doi al autorităţilor sanitare din regiune, Antonio Zapatero, într-o conferinţă de presă.

Tot astazi, Franţa a anunţat că a depistat primul caz infectate cu noua tulpină a virusului. Un bărbat asimptomatic sosit recent din Regatul Unit.

Italia, Danemarca, Olanda şi Germania sunt celelalte ţări din Europa care au identificat noua variantă britanică a Covid-19, transmit Mediafax.

Totodată, nu este exclus ca această tulpină ar putea exista deja și în Republica Moldova. În Marea Britanie, aceasta circulă din luna septembrie.

Potrivit datelor cercetătorilor cunoscute până în prezent, noua tulpină nu este mai agresivă decât cea veche din punct de vedere simptomatic, dar este mult contagioasă putând infecta într-un număr mai mare chiar și copiii.

Procurorul Stoianoglo, la întrevedere cu Maia Sandu
Articolul anterior
În România a început campania de vaccinare anti-Covid. Cine este prima persoană imunizată
Articolul următor
Alte articole interesante