O nouă tendință face furori printre adolescenţi. Potrivit medicilor, gestul e periculos

O nouă tendință este la modă în această perioadă, arsuri solare pe piele sub formă de desene artistice provocate în mod intenționat. Însă, această practică, venită din Statele Unite, a fost denunțată de dermatologi.

separator

Adepții acestui gen de artă, Sunburn, fac să apară pe corpul lor modele cu ajutorul arsurilor solare. Conceptul constă în utilizarea cremei de protecție pentru a realiza diverse contururi direct pe piele, urmând expunerea în mod voit la soare, astfel încât bronzarea intensă să scoată în evidență desenul. Fotografii ale acestor tatuaje temporare apar tot mai des pe rețelele sociale. Dermatologii avertizează însă că această activitate este în mod evident periculoasă. „Chiar dacă pare distractivă, această practică expune în mod intenționat pielea la radiațiile ultraviolete nocive”, explică, la CBC News, dermatologul Thomas Roher. „Arsurile solare și bronzarea sunt direct legate de cancer și îmbătrânirea pielii”, a adăugat acesta.

Fundația contra cancerului de piele din Statele Unite s-a sesizat în legătură cu acest fenomen pe care l-a denunțat în mod oficial. A risca dezvoltarea unui cancer pentru un tatuaj temporar este pentru experți o practică foarte disproporționată. „Arsurile solare nu sunt doar dureroase, ci și periculoase”, amintește Skin Cancer Foundation. A suferi cinci sau mai multe arsuri în timpul tinereții crește cu 80% riscul de a dezvolta un melanom, avertizează aceasta.

Melanomul este cea mai gravă formă de cancer de piele și se caracterizează prin apariția unei tumori care se dezvoltă începând de la celulele pielii.

sursa

Video! O femeie din Irak stabilită în Moldova și cei patru copii ai săi, vorbesc perfect limba română și intonează imnul Moldovei
Articolul anterior
Reguli de îngrijire pentru copiii bolnavi de varicelă
Articolul următor
Alte articole interesante