O pneumonie ”de origine necunoscută” pune pe jar lumea medicală! Doi pacienţi au murit în Argentina

Două persoane au murit în această săptămână în provincia Tucuman (nord-vestul Argentinei) în urma unei pneumonii severe „de origine necunoscută” care nedumereşte corpul medical, au anunţat miercuri autorităţile sanitare din această ţară, potrivit AFP şi agerpres.ro.

Şase persoane în total, îngrijitori şi un pacient de la aceeaşi unitate de terapie intensivă a unei clinici din Tucuman, au prezentat această patologie.

Una a decedat luni, alta miercuri, trei sunt spitalizate, iar o a şasea, în stare satisfăcătoare, se află în izolare la domiciliu, a precizat Ministerul Sănătăţii la nivelul provinciei Tucuman.

„Aceşti pacienţi au în comun o afecţiune respiratorie severă cu pneumonie bilaterală şi prezintă o imagistică foarte asemănătoare cu cea a COVID-19, însă acesta a fost exclus”, a declarat presei ministrul sănătăţii la nivel de provincie, Luis Medina Ruiz.

Cazurile „au fost deja testate pentru COVID-19, gripă, virus influenza de tip A şi B, hantavirus (infecţii transmise de rozătoare) şi alţi 25 de germeni”, toate fiind negative, a adăugat el.

Potrivit lui Medina, ar putea fi vorba de un agent infecţios, dar nu pot fi excluse cauze toxice şi de mediu, aşa că se fac teste la apă şi la sistemele de climatizare.

„Cazurile implică cinci lucrători din domeniul sănătăţii şi un pacient aflat în unitatea de terapie intensivă a unei clinici private din San Miguel de Tucuman, care au început să prezinte simptome între 18 şi 22 august”, a precizat Ministerul Sănătăţii la nivel federal într-un comunicat.

„Nu au fost raportate cazuri noi din 22 august”, inclusiv în rândul contacţilor apropiaţi ai acestor pacienţi, ceea ce ministrul la nivel de provincie a calificat drept „o veste pozitivă”, dând asigurări totodată că situaţia este „sub control”.

Probele au fost trimise pentru analize suplimentare la Instituto Malbran din Buenos Aires, iar rezultatele sunt aşteptate până la sfârşitul săptămânii.

Alertă! Peste 60 de copii au murit după ce au băut un sirop de tuse produs în India

Organizaţia Mondială a Sănătăţii a emis miercuri o alertă privind unele siropuri pentru copii împotriva tusei şi răcelii produse de laboratorul indian Maiden Pharmaceuticals care ar fi putut provoca decesul a 66 de copii în Gambia şi care au fost distribuite şi în alte ţări, transmite AFP, conform ziare.com.

„Analiza de laborator a eşantioanelor” de produse a confirmat o contaminare cu dietilen glicol şi etilen glicol în cantităţi inacceptabile”, anunţă OMS într-o alertă cu privire la aceste produse medicale. Conform OMS, aceste produse au fost identificate în Gambia dar ar putea fi distribuite şi în alte părţi ale lumii.

Medicamentele contaminate cu aceste substanţe toxice „ar putea avea o legătură cu leziunile renale acute şi decesul a 66 de copii”, conform directorului general al OMS, Tedros Adhanom Ghebreyesus.

AFP precizează că este vorba despre patru produse: Promethazine Soluţie Orală, siropurile de tuse pentru copii Kofexmalin şi Makoff, şi siropul pentru răceală Magrip N Cold. Toate acestea sunt fabricate de aceeaşi companie, Maiden Pharmaceuticals Limited.

OMS investighează cele întâmplate împreună cu compania şi autorităţile de reglementare din India”, conform lui Tedros Adhanom Ghebreyesus.

Creşte numărul de intoxicaţii cu ciuperci. 16 oameni, printre care doi copii, au ajuns la spital

16 oameni, printre care doi copii, au ajuns la spital după ce s-au intoxicat cu ciuperci. Statistică ingrijorătoare se referă doar la primele trei zile ale lunii octombrie. Pacienţii sunt din Bălți, Căușeni, Chișinău, Dondușeni şi Florești. 

În context, medicii îndemnă populaţia să cumpere ciuperci doar din locuri autorizate. În cazuri suspecte de intoxicații, oamenii trebuie să apeleze de urgenţă la 112.

Printre simptomele unei intoxicaţii cu ciuperci sunt greaţa, durerile abdominale, diareea, deshidratarea, scăderea tensiunii arteriale, convulsiile.

Potrivit Serviciul Naţional Unic Pentru Apelurile de Urgenţă, de la începutul anului, 115 persoane au solicitat îngrijiri medicale după ce s-au intoxicat cu ciuperci. 

sursa

Planta care încetineşte procesul de îmbătrânire și fortifică organismul slăbit

În unele țări, rozmarinul se cultivă ca plantă medicinală, condimentară şi ornamentală. Această plantă este energizantă, fortifică organismul slăbit şi încetineşte procesul de îmbătrânire.

Rozmarinul este recomandat pentru activarea şi îmbunătăţirea funcţiilor digestive şi în special pentru facilitarea funcţiei vezicii biliare. Este un antispastic şi are o acţiune stimulantă asupra sistemului nervos, fiind indicat în tratamentul diverselor cazuri de astenie.

Pe cale externă este folosit pentru reducerea durerilor reumatice sau pentru tratarea problemelor legate de circulaţia sanguină periferică. Se aplică sub formă de comprese cu decoct de rozmarin sau sub formă de creme, geluri sau loţiuni ce conţin ulei esenţial de rozmarin.

O baie în care se adaugă ulei de rozmarin este un mod excelent de combatere a reumatismului sau a oboselii, arată sursa citată, potrivit Agerpres.

Cel mai simplu mod de folosire este sub forma de infuzie sau decoct. Pentru tratamente de lungă durată se pot folosi capsulele cu rozmarin.

Uleiul de rozmarin se poate folosi pentru masaj, pentru baie, sau se poate lua pe cale orală, sub formă de picături

Ceaiul de rozmarin accelerează tranzitul intestinal, fortifică organismul slăbit, încetineşte procesul de îmbătrânire şi este energizant. De asemenea, calmează tulburările gastrice şi ajută funcţionarea optimă a ficatului.

În cosmetică, extractele pe bază de rozmarin sunt utilizate pentru obţinerea loţiunilor care ajută la regenerarea părului şi previn căderea excesivă a acestuia.

Cum păstrezi rozmarinul în ghiveci

Pe timpul iernii, rozmarinul în ghiveci va fi păstrat într-o încăpere luminoasă, dar rece. Temperatura potrivită pentru iernare este de 10-15 grade Celsius. De asemenea, spaţiul trebuie aerisit constant. Ghiveciul se udă rar în perioada de iernare.

Rozmarinul poate fi păstrat şi în grădină, planta trebuie însă să fie suficient de maturizată, tulpina să fie lemnoasă. În acest caz, pregătirea pentru iernare se face prin acoperirea plantei cu un strat gros de paie şi frunze.

sursa: www.frunza-verde.ro

Europa este alarmată! Cresc tensiunile la Zaporojie, înaintea vizitei ONU. Explozii la Enerhodar, un reactor s-a oprit. Rusia bombardează ruta convenită cu misiunea AIEA
Articolul anterior
Ministerul Apărării din Ucraina le cere locuitorilor din Crimeea să transmită detalii privind mişcările forţelor ruse
Articolul următor