O substanță chimică cancerigenă, depistată în mai multe produse de baie

O substanță chimică cancerigenă, numită 1,4-dioxan, se găsește într-o serie de șampoane, loțiuni și săpunuri. Grupul de Lucru a Mediului din SUA a identificat substanță că fiind cancerigenă, acesta fiind în 46% din produsele de îngrijire personală testate.

separator

Studiile au constatat că toxina provoacă cancer la șobolanii și șoarecii de laborator. Un grup ecologiști SUA cer interzicerea utilizării substanței toxice în produsele de baie.

Substanță toxică – 1,4-dioxan – este folosită într-o serie de produse de baie, inclusiv în cele mai multe geluri de dus, loțiuni și săpunuri de mâini. În ciuda faptului că substanță este etichetată că fiind cancerigenă, companiile nu sunt obligate să o scrie pe etichetele produselor.

Acum, un grup ecologiști SUA cer interzicerea utilizării substanței toxice în produsele de baie.

Chimicul 1,4-dioxan este un lichid limpede care se dizolvă ușor în apă. Se utilizează în principal că solvent în fabricarea substanțelor chimice și că reactiv de laborator.

Toxina este generată printr-un proces numit etoxilare, în care oxidul de etilenă – un cunoscut carcinogen pentru san – este adăugat la alte substanțe chimice pentru a le face mai puțin dure. Deși există un număr limitat de studii, cercetările au arătat că șobolanii de laborator care au inspirat majoritatea vieții lor vapori de 1,4-dioxan au dezvoltat cancer în interiorul nasului și în cavitatea abdominală.

În plus, șobolanii și șoarecii de laborator care au băut în majoritatea vieții lor apă ce conținea 1,4-dioxan au dezvoltat cancer la ficat. Din acest motiv, Departamentul de Sănătate și Servicii Umane din Statele Unite consideră că 1,4-dioxan este un agent cancerigen uman.

Grupul de Lucru a Mediului numără pe piață din SUA cel puțin 8000 de produse cu ingrediente care pot conține 1,4-dioxan.

sursa

Smiley şi Gina Pistol nu își mai ascund relația! Iată cum au fost fotografiați împreună
Articolul anterior
O profesoară a cerut rechizite pentru elevii sărmani, în loc de flori, în prima zi de școală
Articolul următor
Alte articole interesante