O tânără din raionul Florești nu a mai apucat să-și țină copilul în brațe. Ce complicație a apărut în timpul nașterii?

O tânără familie din satul Ştefăneşti, raionul Floreşti, îl acuză de neglijență pe ginecologul-şef al spitalului raional. Potrivit acesteia, medicul ar fi intervenit prea târziu la naştere. Tânăra care urma să fie mamă, povesteşte că avea dureri insuportabile şi s-a dus la spital pe 10 martie.

separator

A stat în salon mai multe ore, până a fi dusă în sala de naştere. Acolo a simţit că bătăile inimei bebeluşului au scăzut brusc.

Mama tinerei care a fost chemată să asiste la naştere, acuză medicul că în ultimele cinci minute, acesta a reacţionat prea târziu, când copilul nu mai putea fi salvat. Tatăl copilului spune că medicii de la Florești i-au spus că copilul se dezvoltă bine, chiar dacă cei din Bălţi şi Chişinău s-au alertat.

În privinţa cordonului din jurul gâtului, medicii i-au spus să nu-şi facă griji, că nu este niciun risc.

Şeful secţiei pediatrie, care a încercat să reanimeze copilul, le-a spus părinţilor că acesta nu avea şanse, pentru că avea infecţie la plămâni. Medicul legist de la Soroca le-a dat părinţilor un certificat, în care se arată cauza decesului- asfixie intra-natală.

Directorul Spitalului Raional Floreşti a spus că va fi creată o comisie, care va investiga acest caz. Poliţia a iniţiat un proces penal pentru stabilirea tuturor circumstanţelor.

sursa: www.jurnal.md

Un bărbat din Capitală a murit din cauza gripei
Articolul anterior
Daniela Dermengi, primul interviu despre sarcină: „Abia aștept să-mi țin în brațe copilul și să-i simt căldura!”
Articolul următor
Alte articole interesante