O tânăra mamă din Craiova a murit la câteva ore după o operație de cezariană. Ce spun medicii?

Acuzaţii de malpraxis la spitalul din Târgu Cărbuneşti. O femeie a murit la câteva ore după ce a adus pe lume un copil, prin cezariană. Tânăra a început să se simtă rău şi a intrat în stop cardio-respirator. Medicii au reuşit să o readucă la viaţă, însă starea ei era gravă, aşa că au cerut transferul la Craiova. Nu s-a mai putut face însă nimic pentru ea.

separator

Familia îi acuză pe doctorii din Târgu Cărbuneşti că au făcut greşeli în timpul operaţiei. De cealaltă parte, medicii spun că femeia a făcut o complicaţie rară, embolie amniotică, ca în cazul artistei Andreea Bălan. Cazul este acum anchetat de poliţie.

La 21 de ani, Alexandra a reuşit să aducă pe lume al doilea copil, un băieţel perfect sănătos. A născut la spitalul din Târgu Cărbuneşti, iar operaţia de cezariană a decurs bine. Însă, la câteva ore, tânăra a început să se simtă rău. ,,De abia aștepta să facă al doilea copil. Deja își făcea planuri că vine acasă cu copilul. Era foarte bucuroasă. Și l-a dorit foarte mult”, spune o rudă. Alexandru Gheorghe Dorian, soțul Alexandrei: ,,A zis că o doare burta și spatele. Am plecat să cumpăr o sticlă de apă de jos și, când m-am întors, ea era deja în comă, nu mai vorbea”.

Cumnatul Alexandrei: ,,Dintr-odată nu a mai putut să vorbească, nu a mai reacționat, a făcut stop cardio-respirator, au băgat-o din nou în sala de operație. Zeci de minute s-au luptat medicii să o readucă la viaţă. Într-un final, au reuşit să o stabilizeze. Dar starea ei era gravă, aşa că au luat legătura cu spitalul din Craiova, unde a fost transferată cu o ambulanţă. Deşi familia tinerei susţine că a cerut insistent un elicopter.

Constantin Târziu, managerul Spitalului Târgu-Cărbunești: ,,Nu au trimis-o cu elicopterul pentru că era plecat cu o urgenţă, la Bucureşti, şi timpul era în defavoarea ei. Atunci au hotărât să o trimită cu ambulanţa”.

La Craiova, tânăra a intrat, din nou, în stop cardio-respirator. De data aceasta, nu a mai putut fi salvată. Rudele îi acuză acum pe medicii de la Târgu-Cărbuneşti de malpraxis.

,Nu a avut niciun fel de problemă. I-au greșit operația. Le-am auzit pe asistente că vorbeau sus, că e complicată operația, că au greșit ceva. Din cauza tratamentului puternic, s-a spart un vas de sânge și i-a inundat plămânii, așa ne-au spus la Craiova”, spun rudele.

Doctorii au însă altă variantă. Nu au greşit. Cazul este unul rar. Tânăra ar fi murit din cauza unui infarct pulmonar, cauzat de embolia amniotică. Constantin Târziu, managerul Spitalului Târgu-Cărbunești: ,,I s-a făcut absolut tot ce a fost nevoie. S-au respectat toate protocoalele. A fost un caz cum s-a întâmplat cu Andreea Bălan, dar mult mai acut”.

Sursa

Povestea tragică a doi părinţi din Constanța care au fost găsiţi fără suflare lângă fiul lor, răpus de cancer
Articolul anterior
,,Vals” de Eugen Doga – o capodoperă a muzicii basarabene în interpretarea superbă a Paulei Seling!
Articolul următor
Alte articole interesante