O țară europeană interzice vaccinul Covid-19 persoanelor sub 18 ani

Guvernul francez a stabilit o strategie în 5 faze de vaccinare. Copiii sub 18 ani nu vor avea acces inițial la vaccinare. Accesul publicului larg la vaccin este estimat a fi abia în vară.

separator

Înalta Autoritate pentru Sănătate din Franța a indicat luni că nu va exista o autorizație pentru comercializarea vaccinurilor pentru cei cu vârsta sub 18 ani din cauza lipsei datelor din studiile clinice, relatează LCI.

Copiii sunt absenți în mare parte din strategia franceză de vaccinare împotriva Covid-19.

„Inițial”, nu va exista o autorizație de introducere pe piață a vaccinurilor pentru persoanele cu vârsta sub 18 ani, din cauza lipsei datelor din studiile clinice, a declarat luni dimineață Înalta Autoritate a Sănătății din Franța, în timpul unei conferințe de presă menite să detalieze strategia franceză referitoare la viitoarea campanie de vaccinare.

„Este de dorit să existe rapid o autorizație de introducere pe piață pentru cei sub 18 ani. Este de sperat că studiile vor fi efectuate rapid, deoarece cu siguranță există copii care prezintă comorbidități cu un risc poate mai puțin importante decât anumiți adulți sau grupuri vulnerabile, dar mai mari decât alți copii”, a declarat Daniel Floret, vicepreședinte al Comitetului Tehnic pentru Vaccinări (CTV).

La sfârșitul lunii octombrie, laboratorul Pfizer a anunțat că a lansat primele studii în Statele Unite pe copii de 12 ani, după rezultatele la adulți care au aratat 90% eficacitate.

„Este important să reamintim oamenilor că, dacă adolescenții nu dezvoltă forme la fel de grave ca persoanele în vârstă, asta nu înseamnă că ei nu se îmbolnăvesc și nu mor”, a explicat profesorul Robert Frenck , care supraveghează aceste teste.

Pentru această viitoare campanie, autoritatea sanitară din Franța definește „cinci faze progresive”. Cu toate acestea, copiii sunt mai puțin susceptibili de a dezvolta forme grave și mai des asimptomatice fără ca problema contagiozității lor să fie soluționată, studiile fiind într-adevăr contradictorii pe această temă.

Persoanele cu vârsta peste 18 ani care ar dori să fie vaccinate, indiferent de diferitele criterii de vulnerabilitate și de riscul expunerii la virusul utilizat pentru a determina publicul prioritar, ar trebui să poată fi vaccinate în timpul fazei 5 care ar trebui să aibă loc vara viitoare.

„Când ne uităm la prioritățile din alte țări ale UE, întâlnim strategii foarte similare”, a declarat profesorul Élisabeth Bouvet, președintele Comitetului Tehnic pentru Vaccinări.

Sursa

Un culturist kazah s-a căsătorit cu o păpușă sexuală: „Soție fericită, viață fericită”
Articolul anterior
Concert cu mii de oameni la Sankt Petersburg, în timp ce morgile din Rusia nu mai fac față morților Covid
Articolul următor
Alte articole interesante