O vedetă din România suferă de o tulburare rară. Cum arată pielea ei

Interpreta Adda a dezvăluit pe contul său de Instagram că suferă de dermografism accentuat – o manifestare în care pielea se înroșește rapid și persistă îndelungat la orice contact cu un obiect sau cu o suprafață.

Interpreta a povestit cum se manifestă tulburarea încercând să își încurajeze urmăritorii care se confruntă cu aceeași problemă.

,,4 luni si ceva cu Dermografism. 4, din următoarele câteva, din următorii ani sau toată viața. Este o boala imprevizibilă. Cu zile bune si zile mai putin bune. Greu de tratat.

Cele mai multe persoane care mi-au scris il au de ani intregi, iar o mare parte dintre ele, mai ales femeile, sunt rusinate. Se ascund de ochii critici ai oamenilor, dupa haine. Nu iti afecteaza viata fizic. O afecteaza psihic pentru ca lumea vorbeste, batjocoreste si mai e categoria “care stie leacul suprem”.

Si eu m-am ascuns, dar nu mai am de gand. Nu e ceva ce trece cu o pastila minune! Trebuie sa ai mereu grija sa porti haine moi si largi, sa nu te lovesti, sa nu te zgarii. Pentru ca, daca te atingi un pic, efectiv iti apar desene pe piele. Uneori apar si cand nu faci nimic. Eu, de exemplu, asa m-am trezit azi. Dragii mei, cei din aceeasi barca cu mine, hai sa ne iubim fiecare detaliu de pe piele, sa fim asumati si sa nu ne mai ascundem. Sa vedem partea buna – corpul nostru arata ca o opera de arta!”, a comentat artista.

La unele persoane, liniile tumefiate roșii trasate pe piele pot fi însoțite de prurit. Cei mai multi pacienti cu dermografism sunt sănătoși. S-a descris și o asociere cu boala tiroidiană sau cu alte afecțiuni.

Două sportive din Moldova au urcat pe podium la turneul internațional din capitala Ucrainei
Articolul anterior
Circa 20 de milioane de persoane au primit primul vaccin în Marea Britanie. Numărul cazurilor noi de coronavirus este în scădere
Articolul următor
Alte articole interesante