O viitoare mamă, nevoită să facă chimioterapie în sarcină: „Mi-au spus să întrerup sarcina, dar am refuzat. Astăzi, îmi țin bebelușul în brațe!”

Povestea tulburătoare a unei femei în vârstă de 36 de ani. La doar 3 luni după ce a aflat că va deveni mamă, un negru coșmar i-a spulberat cel mai frumos vis. Aflase că suferă de cancer la san.

separator
Avea semne, iar medicii au insistat să facă biopsie. „Era o tumoră agresivă. Diagnosticul: cancer de sân triplu-negativ, aflat în stadiul 2. Chirurgii au îndepărtat formațiunea tumorală. Următorul pas era chimioterapia.

,,Medicii mi-au spus că bebelușul este mult prea mic pentru a putea face față efectelor chimioterapiei. Mi-au oferit această opțiune, de a întrerupe sarcina”.

Decizia a fost dificilă. „Mă simțeam blocată. Ultimul lucru pe care aș fi vrut să îl fac era să îi fac rău bebelușului meu. În plus, nu voiam să las pe nimeni să decidă soarta copilului meu. Așa că am încercat să fac tot ce mi-a stat în puteri pentru a-i oferi și lui o șansă la viață.”

Chimioterapia în sarcina prezintă multe riscuri. Cu toate acestea, au existat câteva cazuri de femei însărcinate care au fost nevoite să recurgă la un asemenea tratament.

Este important de reținut că o gravidă nu poate fi supusă chimioterapiei în primul trimestru de sarcina, atunci când se formează organele fetusului. Chimioterapia în timpul sarcinii este recomandată doar din al doilea trimestru și se utilizează un tratament special, destinat gravidelor.

Așa a făcut și Devis, care a preferat să mai aștepte până în săptămâna 25 de sarcină.

În ziua în care și-a adus pe lume băiețelul s-a simțit cu adevărat puternică. Boala și tratamentul au lăsat urme pe chipul ei, însă nimic nu mai conta: doar faptul că micuțul era sănătos, i-a dat forță din pântece să învingă boala și să lupte pentru viață.

„S-a născut la timp, sănătos și cu o greutate normală. Mă bucur atât de tare să îl văd, să îl țîn în brațe, să știu că e în siguranță. Îmi venea să îmi țin respirația de fiecare dată când făceam chimioterapie. Am încercat să îl feresc cât am putut de orice i-ar fi putut face rău”, a mai povestit Jade Devis.

Sursa

Peste 100 de pacienţi internaţi cu ,,sindromul Italia”, așa cum au numit medicii afecţiunea
Articolul anterior
Caz șocant la un colegiu Rusia. Un tânăr și-a împușcat colegii de clasă
Articolul următor
Alte articole interesante