Obezitatea morbidă. Află ce soluții ai pentru tratarea maladiei kilogramelor în exces

Obezitatea reprezintă una dintre cele mai frecvente afecțiuni de nutriție din lume. Boala provoacă numeroase complicații de sănătate, precum diabetul, hipertensiunea arterială, afecțiunile respiratorii, risc sporit de cancer, iar în cazurile extreme și decesul. Cei care au epuizat orice alte metode de tratament pot apela la chirurgia bariatrică, singurul mod sigur și definitiv în lupta cu obezitatea morbidă.

separator

Echipa de chirurgi Medpark vine în ajutorul pacienților cu metode moderne de tratament, precum bypass-ul gastric și sleevul gastric (micșorarea stomacului).

Gastric sleeve – cea mai modernă metodă pentru pierderea în greutate

Sleev-ul gastric reprezintă actualmente cea mai eficientă metodă de combatere a obezității, fiind o procedură care induce pierderea de greutate prin limitarea consumului de alimente. A apelat la procedura chirurgicală și Dragoș B., un moldovean de 40 de ani stabilit peste hotare și care acum câțiva ani a fost diagnosticat cu obezitate severă. A ajuns să cântărească 128 de kilograme, având înălțimea de 167 cm. De atunci, starea lui de sănătate s-a înrăutățit încontinuu.Dragoș B., pacient 

„Aveam prediabet, dureri de spate insuportabile și mă simțeam mereu obosit. Deși săptămânal făceam ore de tenis și înot, regimul sedentar de birou m-a afectat vizibil, iar dietele se soldau doar cu scăderi în greutate nesemnificative. Am început să studiez problema și am aflat că în cazul meu singura soluție este intervenția bariatrică. După o documentare temeinică, am ales spitalul Medpark din Republica Moldova, pentru că mi s-a propus cea mai modernă metodă de reducere a dimensiunilor stomacului – sleeve-ul gastric laparoscopic.” 

Gastrectomia longitudinală laparoscopică este recomandată pacienților cu indicele de masă corporală mai mare de 35 (obezitate severă), mai mare de 40 (obezitate morbidă), dar și celor care au patologii adiacente excesului de greutate. Aceasta este considerată a fi standardul de aur al chirurgiei bariatrice, fiind intervenția cea mai puțin traumatică pentru organism. Echipamentele moderne și tehnologiile de ultimă generație de care dispune Medpark permit echipei de profesioniști să efectueze aceste operații minim invazive.

Petru Cârciumaru, chirurg generalist, Medpark 

„Intervenția se realizează prin introducerea în cavitatea abdominală a unui endoscop, prin intermediul căreia se poate vizualiza întreaga operație pe un ecran mare. Astfel, sunt efectuate incizii și clampări longitudinale, prin care îndepărtăm 70-80% din stomac, rămânând un volum gastric mic. Intervenția durează, în medie, 1,5-2 ore, iar starea de disconfort și durerea provocată sunt minime. La câteva zile, pacientul este externat.”

Ca urmare a intervenției, pacientul nu mai poate consuma aceeași cantitate de alimente ca și anterior. Și asta pentru că senzația de sațietate apare mult mai rapid, datorită volumului redus al stomacului (de la 2-3 litri la 50 – 300 ml). Cu alte cuvinte, alimentele ajung mult mai repede în intestin, ocolind prima parte a acestuia, locul în care sunt absorbite dulciurile și grăsimile. În acest fel, procesul de alimentare poate fi deja controlat.

Petru Cârciumaru, chirurg generalist, Medpark 

„Deși în urma intervenției stomacul este redus în volum, capacitatea lui digestivă și conexiunea dintre acesta și duoden nu sunt afectate: majoritatea produselor alimentare vor putea fi consumate, însă în cantități mici. Mai mult, pierderea în greutate este treptată, cu repercusiuni minime asupra organismului, în schimb efectul este continuu. După intervenție pacientul va trata mai ușor și celelalte afecțiuni provocate de obezitate.”

De regulă, după 2 ani de la efectuarea intervenției se constată reducerea cu 45-65% a excesului de greutate. Mai multe detalii despre chirurgia bariatrică la Spitalul Internațional Medpark puteți afla AICI

Plante care protejează și regenerează ficatul

Ficatul este unul din cele mai mari și importante organe din corp. El ajută la filtrarea substanțelor toxice și digestia alimentelor. Bolile hepatice se pot moșteni din familie, dar apar și ca urmare a unor factori agresivi, precum virusurile sau abuzul de alcool. Inclusiv obezitatea poate provoca daune la nivelul ficatului, scrie topremediinaturiste.ro.

SIMPTOMELE UNEI BOLI HEPATICE

Simptomele unui ficat bolnav sunt ușor de recunoscut. Cel mai specific semn este paloarea feței și gălbeneala ochilor (icter). Apar mâncărimi, dureri abdominale și umflături la nivelul picioarelor și gleznelor. Urina este închisă la culoare, iar scaunul are o nuanță deschisă, sau este negru ca smoala. Oboseala cronică, resimțită ca o senzație de sfârșeală sau epuizare, este un alt semn specific al bolilor de ficat. Persoana afectată nu are poftă de mâncare, simte greață, și poate avea vărsături.

Dacă ficatul nu este tratat corespunzător, daunele se pot agrava și în timp pot duce la ciroză și apoi la insuficiență hepatică.

Există o serie de plante care acționează benefic asupra celulei hepatice, ajutând atât la protejarea ei, cât și la regenerarea ei:

– armurariu

– păpădie

– cicoare

– anghinare

– gențiană

– sunătoare

Toate aceste plante le putem găsi combinate într-un produs numit Hepato Regenerator, conceput de firma Herbagetica.

INDICAȚII TERAPEUTICE

Produsul conține extracte uscate de aceste plante, pulberea fiind considerată una din cele mai bune forme de administrare a unei plante, îndeosebi pe termen lung. Se consumă câte 1 capsulă, de 3 ori pe zi.

PRECAUȚII ȘI CONTRAINDICAȚII

Atenție, produsul nu este recomandat pe perioada sarcinii și alăptării, persoanelor cu glicemia mică sau cu diabet, ori cu pietre mari la bilă, cu gastrită hiperacidă sau ulcer. Produsul nu trebuie administrat concomitent cu medicamente antiinfecțioase sau anticoncepționale.

Moarea de varză, beneficii incredibile pentru organism!

Detalii Puține persoane ştiu că, atât varza murată, cât și zeama sau moarea, cum i se mai spune prin diferite părți ale țării, sunt adevărate depozite de medicamente naturale care pot preveni și vindeca diferite boli, scrie topremediinaturiste.ro.

Conținutul bogat de substanțe nutritive din zeama de varză murată revitalizează organismul și-l tonifică. Varza murată este bogată în vitamina C, mai bogata chiar decat varza crudă, vitamina antioxidantă care ajută la fortifierea sistemului imunitar al organismului.

Varza murată este singurul aliment de natură vegetală în care se găsește vitamina B12 din belșug dar și minerale precum magneziu, acid folic, potasiu, fier și iod. Varza murată este singurul produs vegetal care conține vitamina B12, care încetinește procesul de îmbătrânire, protejează sistemul nervos si împiedică pierderile de memorie. În compoziția de la zeama de varză se regăsesc o parte din vitaminele și antioxidanții prezenți în varza proaspătă, dar și microelemente, săruri minerale, fermenți și enzime apărute datorită procesului de fermentație.

Astfel, varza murată dar și zeama de varză conțin vitamina U, vitamina anti-ulceroasă, care se distruge prin fierbere, de aceea varza murată și zeama se recomandă în tratarea bolilor ulceroase. Pentru că stimulează arderea grăsimilor și normalizează apetitul, varza și zeama de varză murată se recomandă, crudă, și în curele de slăbire.

Persoanelor hipotensive li se recomandă zilnic, un pahar de moare de varză. Câteva pahare de moare pe zi, mai multe zile la rând, ajută la normalizarea digestiei, dar și la prevenirea constipației în caz că te confrunți cu așa ceva.

Beneficiile consumului de moare de varză:

previne deteriorarea celulară (bogată în fitonutrienţi, zeama de varză are proprietatea de a lupta împotriva radicalilor liberi care cauzează deteriorarea celulelor); stimulează eliminarea toxinelor (zeama de varză stimulează capacitatea organismului de a elimina toxinele acumulate și astfel, de a preveni anumite afecțiuni, cum ar fi cancerul pulmonar, de colon, de stomac și cancerul de prostată); anti-inflamator (zeama de varză poate preveni și trata artrita și alte boli inflamatorii degenerative) ameliorează astmul şi bronşita (zeama de varză are proprietatea de a stimula capacitatea de vindecare a tractului respirator); ajută în probleme digestive (este o alegere excelentă pentru persoanele care suferă de ulcere gastrice. Zeama de varză conține suflorafan, o substanță care ucide bacteriile care cauzează apariția ulcerului peptic, previne și tratează refluxul gastroesofagian); stimulează sistemul imunitar (cu un conținut bogat în vitamia C și antioxidanți, zeama de varză ajută la întărirea sistemului imunitar ); îmbunătățește funcțiile creierului (conținutul mare de antocianine și vitamina K ajută la îmbunătățirea funcțiilor creierului și în combinație cu antioxidanții, zeama de varză scade riscul tulburărilor neurodegenerative); echilibrează nivelul de hormoni (iodul prezent în zeama de varză ajută la reglarea glandei tiroide și a producerii de hormoni); reduce colesterolul „rău” (numeroase studii au demonstrat că zeama de varză are un efect detoxifiant asupra ficatului și reduce drastic nivelul colesterolului „rău” ); ajută la pierderea în greutate (consmul de zeamă de varză ajută organismul să se simtă sătul și astfel se mărește distanța dintre mese).

Moarea de varză pentru ficat:

Zeama de varza murata contribuie si la o buna funcționare a ficatului și la detoxifierea lui. Astfel, se recomanda sa se consume în cantitate de 100 ml de trei ori pe zi, între mese, timp de câteva luni. Pietrele la bilă și giardia pot fi tratate cu câte 150 ml de zeamă de varză băută de trei ori pe zi, cu o jumătate de oră înainte de masă. Tratamentul se ține timp de două-trei săptămâni. Se poate relua după șapte zile de pauză.

Contraindicații moare de varză:

Exista insa și o contraidicație importantă în ceea ce privește zeama de varză murată. Persoanele hipertensive nu ar trebui să consume mai mult de un pahar de 250 ml pe zi si totodată ar trebui să reducă aportul de sare din alimentație. Nici în cazul problemelor la nivelul rinichilor nu este indicată consumul de varză acră, şi asta tot din cauza cantităţii de sare ce se va depune în zona lor impiedicând buna lor funcţionare ce va atrage alte probleme de sănătate.

Primul caz de Alzheimer la un pacient de 19 ani. Tânărul a prezentat simptome de la 17 ani și a fost nevoit să renunţe la şcoală

Mai mulţi oameni de ştiinţă chinezi au informat despre primul caz „probabil” de Alzheimer la un adolescent în vârstă de 19 ani şi au confirmat că patologia nu apare exclusiv la adulţi sau la persoanele în vârstă. Descoperirile experţilor chinezi au fost publicate recent în revista ştiinţifică Journal of Alzheimer’s Disease, transmite Digi24.ro.

alzheimer

Potrivit echipei de oameni de ştiinţă de la Centrul de Inovare pentru Tulburări Neurologice dintr-un spital din Beijing, tânărul a început să aibă probleme de memorie şi dificultăţi de concentrare în timpul studiilor de la vârsta de 17 ani.

Un an mai târziu, tânărul era deja afectat de „o pierdere semnificativă a memoriei recente” care îl împiedica să-şi amintească evenimente din ziua precedentă sau unde îşi punea lucrurile, scrie Agerpres. Capacitatea de lectură a fost deopotrivă afectată şi reacţiile sale au început să fie tot mai lente, potrivit experţilor chinezi.

Reducerea graduală a memoriei sale s-a agravat într-atât încât nici măcar nu mai putea să-şi amintească dacă mâncase sau nu şi, din cauza deteriorării capacităţii sale cognitive, tânărul a fost nevoit să renunţe la şcoală.

Jia Jianping, care a condus studiul, a menţionat că în familia tânărului nu existau cazuri de Alzheimer, iar adolescentul nu avea probleme genetice sau boli care ar fi putut fi cauza pierderii memoriei. Jia a cerut să fie studiată mai în detaliu posibilitatea ca maladia Alzheimer să se manifeste la persoane tinere.

Partenerii noștri
Author Medpark
Adresa: str. Andrei Doga, 24
Tel.: (+373) 22 40 00 40
Email:info@medpark.md
Facebook: https://www.facebook.com/Medpark.Hospital/?fref=ts
25 de întrebări fără răspuns pe care ai vrea să i le pui celui care te-a înșelat
Articolul anterior
Soția lui Jamie Oliver a vorbit despre ,,îngerii” pe care i-a pierdut
Articolul următor