Oficial: În Moldova circulă tulpina britanică a Coronavirusului

Republica Moldova se confruntă cu circulația intensă a tulpinei noi britanice, caracterizată printr-o contagiozitate mai înaltă cu 70% decât tulpina primară, ceea ce explică noul val al epidemiei din țara noastră. Un anunț în acest sens a fost făcut de către primarul interimar Aureliu Ciocoi.

Există un răspuns preliminar din partea unor laboratoare din Germania, care susțin existența tulpinei britanice a Covid-19 în Republica Moldova.

„Din informația pe care o dețin, au fost transmise în câteva laboratoare din Germania probe colectate de la câțiva pacienți din Republica Moldova. Există răspunsul preliminar care confirmă tulpina britanică. Suntem în așteptarea răspunsului oficial, pe hârtie”, a declarat Ciocoi, invitat la emisiunea „Secretele Puterii” de la Jurnal TV.

„De aceea mi-am permis să confirm public că da, într-adevăr, ne confruntăm cu tulpina britanică Covid-19, și asta se vede foarte limpede prin efectele pe care le-am văzut în ultima”, a spus premierul, menționând că această tulpină este mult mai contagioasă și provoacă efecte mai grave într-un număr mai mare.

38 de angajați medicali au raportat reacţii adverse uşoare în primele 24 de ore după administrarea vaccinului. Specialiști: ,,Este un lucru normal”
Articolul anterior
OMS avertizează aeroporturile să nu ceară călătorilor adeverințe de vaccinare împotriva Covid-19
Articolul următor
Alte articole interesante