OMS a pornit o investigație. Țara în care o treime dintre persoanele testate pozitiv la Covid-19, au fost vaccinate împotriva virusului

Organizația Mondială a Sănătății (OMS) analizează datele coronavirusului din Seychelles, după ce ministerul sănătății din micuța țară a declarat că mai mult de o treime dintre persoanele care au fost testat pozitiv pentru COVID-19, săptămâna trecută, au fost vaccinate.

Ministerul și OMS au subliniat marți că majoritatea celor care au dat test pozitiv nu au fost vaccinați sau au primit doar o singură doză, că nimeni dintre cei care au murit nu a fost complet vaccinați și că aproape toți cei care au nevoie de tratament pentru cazuri grave sau critice au fost nevaccinați.

OMS monitorizează situația

OMS a declarat că urmărește îndeaproape situația din națiunea Oceanului Indian, care are o populație mai mică de 100.000 și raportează zilnic un număr de sute de cazuri.

„Echipele noastre continuă să analizeze datele, să evalueze progresul și să înțeleagă tendințele”, a declarat o purtătoare de cuvânt a organizației.

Media continuă de șapte zile a cazurilor pozitive a crescut de la 120 pe 30 aprilie la 314 pe 8 mai, a declarat ministerul. Aproximativ 37 la sută dintre cei care au primit rezultate pozitive au primit ambele doze de vaccin, a spus acesta.

Cei mai mulți cetățeni au fost vaccinați cu Sinopharm

Până în prezent, 57% dintre cei care au fost vaccinați complet au primit vaccinul de la Sinopharm din China, în timp ce 43% au primit vaccinuri AstraZeneca. Aproape 60 la sută din populație a primit două doze, a spus OMS.

Ministerul a declarat că 80% dintre cei care au nevoie de tratament spitalicesc nu au fost vaccinați și au avut tendința de a fi persoane cu comorbidități. Ministerul nu a putut fi contactat imediat pentru alte comentarii, scrie aljazeera.com.

OMS a declarat că un studiu amplu de fază III cu Sinopharm a arătat că două doze, administrate la un interval de 21 de zile, au o eficacitate de 79% împotriva infecției simptomatice, la 14 sau mai multe zile după a doua doză. AstraZeneca a declarat în martie că vaccinul său COVID-19 este eficient cu 76%.

OMS a aprobat vineri vaccinul Sinopharm pentru utilizare de urgență. Decizia deschide, de asemenea, calea pentru ca vaccinul să fie inclus în COVAX, un program global de furnizare a vaccinurilor în principal pentru țările mai sărace.

Numărul total de cazuri confirmate în Seychelles de la începutul pandemiei este mai mic de 8.200. Cazurile au scăzut ușor din 7 mai până în 8 mai, se arată în declarația ministerului, dar „rata transmisiei rămâne ridicată și este îngrijorătoare”.

OMS a declarat că vaccinarea singură nu va opri transmiterea în totalitate și trebuie să continue măsurile preventive de sănătate, cum ar fi distanțarea socială, purtarea măștii și spălarea mâinilor.

sursa

Avion din Republica Moldova, aterizat la sol după atacurile masive cu rachete din Tel Aviv
Articolul anterior
Au fost lansate 130 de rachete în direcţia Tel Aviv-ului. Mărturiile unei moldovence
Articolul următor
Alte articole interesante