OMS: E posibil ca tinerii sănătoși să nu fie vaccinați înainte de 2022

Tinerii sănătoși s-ar putea să nu primească vaccinul împotriva coronavirusului până în 2022, deoarece oficialii din domeniul sănătății publice se concentrează mai întâi pe imunizarea persoanelor în vârstă și a altor grupuri vulnerabile, au declarat miercuri reprezentanții Organizației Mondiale a Sănătății, transmite CNBC.

Dr.Soumya Swaminathan , cercetătorul şef al OMS, a spus că lucrătorii din sectorul medical, cei din sectoarele esenţiale şi vârstnicii vor primi primii vaccinul, dar că detaliile referitoare la priorităţi sunt încă stabilite de OMS. Şi, desigur, un vaccin pentru noul coronavirus trebuie mai întâi să fie declarat sigur şi eficace de către OMS, Uniunea Europeană sau Statele Unite.

„Oamenii tind să creadă că pe 1 ianuarie sau pe 1 aprilie vor lua vaccinul, iar apoi lucrurile vor reveni la normal. Nu va funcţiona aşa”, a spus Swaminathan. Ea a adăugat că lumea va avea, sperăm, cel puţin un vaccin sigur şi eficace până în 2021, dar acesta va fi disponibil în „cantităţi limitate”.

Melania Trump povestește despre experiența sa cu boala Covid-19
Articolul anterior
Un șofer de 18 ani a avariat patru mașini într-o curte din Capitală
Articolul următor