OMS: Interdicţiile de călătorie nu vor stopa tulpina virală Omicron

Organizaţia Mondială a Sănătăţii (OMS) preferă să recomande persoanelor vulnerabile să-şi amâne călătoriile, în loc să încurajeze o închidere a tuturor frontierelor, scrie Le Figaro.

Interdicţiile generale de a călători nu vor împiedica propagarea noii variante Omicron a coronavirusului, a avertizat OMS, care recomandă celor cu vârsta de peste 60 de ani să-şi amâne călătoriile, transmite News.ro.

Aceste interdicţii vor „pune o povară grea asupra vieţilor şi mijloacelor de subzistenţă” şi pot descuraja ţările „să semnaleze şi să ofere date epidemiologice”, a precizat OMS.

În recomandările sale către populaţie, OMS a cerut „persoanelor care nu sunt vaccinate complet sau care nu au făcut dovada infectării anterioare cu SARS-CoV-2 şi care prezintă risc crescut de a dezvolta o boală gravă, în special persoanelor de 60 de ani sau celor cu comorbidităţi ce pot face forme grave ale COVID-19 (de exemplu cei cu boli cardiace, cancer şi diabet), să-şi amâne călătoriile lor în zonele cu transmitere locală” a coronavirusului.

Emoționant! Polițiștii din Moldova îi felicită pe colegii lor de peste Prut cu ocazia Zilei Naționale a României
Articolul anterior
Igor Dodon, despre Maia Sandu: Să lase mândria la o parte și să meargă la Putin
Articolul următor
Alte articole interesante