OMS: Pandemia de coronavirus este departe de a se termina

Pandemia de coronavirus este departe de a se termina, a avertizat luni directorul Organizaţiei Mondiale a Sănătăţii (OMS), Tedros Adhanom Ghebreyesus, la încheierea reuniunii anuale a organizaţiei care s-a desfăşurat online din cauza pandemiei, relatează dpa.

„Realitatea este că mai avem mult de lucru pentru a pune capăt pandemiei”, a spus el. ”Suntem foarte încurajaţi de faptul că decesele şi cazurile de Covid-19 continuă să scadă la nivel global, dar ar fi o eroare monumentală ca orice ţară să creadă că pericolul a trecut”, a apreciat liderul organizației.

Directorul OMS a subliniat importanţa măsurilor de precauţie adoptate de la începutul pandemiei: distanţarea fizică, spălarea mâinilor, purtarea măştilor faciale şi asigurarea unei distribuiri corecte a vaccinurilor.

OMS a criticat faptul că ţările bogate au cumpărat cantităţi mari de vaccinuri greu de obţinut, ţări în care erau deja vaccinaţi oameni tineri şi sănătoşi, în timp ce ţările mai sărace nu au suficiente seruri chiar şi pentru angajaţii din domeniul sănătăţii şi pentru cei expuşi în mod special riscului.

sursa

O mamă care își plimba bebelușul a fost înjunghiată mortal pe stradă, în Belgia
Articolul anterior
Emmanuel Macron și soția sa, Brigitte, s-au vaccinat anti-Covid-19
Articolul următor
Alte articole interesante