OMS: Persoanele care intră în contact cu bolnavi de Covid-19 trebuie testate chiar dacă nu prezintă simptome

Organizația Mondială a Sănătății (OMS) a recomandat joi ca persoanele care au intrat în contact cu bolnavi de COVID-19 să fie testate indiferent dacă prezintă sau nu simptome.

separator

Această recomandare a fost făcută de experții OMS într-o conferință de presă despre situația din Statele Unite, unde autoritățile sanitare locale consideră de acum înainte că testele nu mai sunt necesare pentru asimptomatici.

Răspunzând întrebărilor jurnaliștilor pe marginea acestui subiect, Maria Van Kerkhove, directoarea departamentului tehnic de combatere a pandemiei de COVID-19 din cadrul OMS, nu a comentat situația din Statele Unite, însă a precizat că agenția pentru sănătate din cadrul ONU recomandă ca „persoanele care intră în contact cu un bolnav, dacă este posibil, să fie testate, indiferent de prezența sau absența simptomelor”.

„Știm că persoanele care au simptome transmit virusul, dar știm și că persoanele care nu au simptome pot și ele să transmită virusul”, a adăugat ea.

Aceeași expertă din cadrul OMS a subliniat importanța acestor teste, care trebuie „să fie utilizate ca o oportunitate pentru a găsi cazurile active, pentru ca acestea să poată fi izolate și, de asemenea, pentru ca găsirea contactelor să poată avea loc”.

Schimbarea apărută în directivele americane a fost realizată în mod discret luni pe site-ul Centrului pentru Prevenirea și Controlul Bolilor (CDC), în contextul în care mai multe companii mass-media vorbeau despre un amestec al Casei Albe în această procedură.

Președintele Donald Trump a declarat de mai multe ori că țara lui ar trebui să depună mai puține eforturi pentru depistarea persoanelor infectate cu SARS-CoV-2, considerând că testele oferă o imagine eronată asupra modului în care Statele Unite gestionează pandemia de coronavirus.

Într-adevăr, dacă Statele Unite testează multe persoane, atunci cifrele comunicate sunt foarte ridicate, întrucât maladia a făcut în această țară mai multe ravagii decât în oricare alt stat al lumii, autoritățile de la Washington raportând peste 5,8 milioane de cazuri confirmate și aproape 180.000 de decese.

sursa: www.agerpres.ro

O femeie din Sângerei, ucisă de soț și îngropată într-o pădure. Cinci copii au rămas fără mamă
Articolul anterior
România: Părinţii vor primi zile libere plătite dacă şcolile se închid. Ordonanța de urgență a fost adoptată
Articolul următor
Alte articole interesante