OMS recomandă purtarea măștilor la întâlnirile de Crăciun în familie

Europenii care se adună de Crăciun împreună cu prietenii sau familiile lor ar trebui să încerce să sărbătorească afară sau să poarte măști în interior într-un spațiu bine ventilat, potrivit unui aviz emis de Organizația Mondială a Sănătății.

Sfaturile acoperă o varietate de probleme legate de recreerea și sărbătorile de iarnă. ,,O creștere masivă a adunărilor care reunesc oameni de toate vârstele, inclusiv familii, grupuri religioase și prieteni aduce un risc semnificativ de creștere a transmisiei Covid-19 în timpul sezonului de vacanță”, se arată în aviz.

De asemenea, OMS a recomandat ca, „indiferent de locație”, serviciile religioase să fie „ținute în aer liber ori de câte ori este posibil sau să fie limitate ca mărime și durată”.

Notificarea a sugerat, de asemenea, că întrunirile de Crăciun „ar trebui să nu aibă loc dacă este posibil, în alt caz participanții să poarte măști și să mențină distanța fizică”.

„Dacă este ținut în interior, limitarea dimensiunii grupului și asigurarea unei ventilații bune pentru a reduce riscul de expunere sunt esențiale.

Poate fi ciudat să porți măști și să exersezi distanțarea fizică atunci când te afli în jurul prietenilor și familiei, dar acest lucru contribuie semnificativ la asigurarea faptului că toată lumea rămâne în siguranță și sănătoasă.

Persoanelor vulnerabile și prietenilor mai în vârstă sau rudelor le este foarte greu să le ceară celor dragi să stea departe fizic. Luați în considerare ceea ce pot simți alții și situațiile dificile cu care se vor confrunta”.

Cei care vor leza demnitatea și onoarea lucrătorilor medicali riscă amenzi de până la 7.500 de lei
Articolul anterior
Prințul William și ducesa de Cambridge au făcut publică fotografia lor de Crăciun!
Articolul următor
Alte articole interesante