OMS: tulpina indiană de Covid a fost detectată în 44 de țări. Din alte 5 se așteaptă confirmare

Varianta B.1.617, care a apărut pentru prima dată în India în octombrie, a fost detectată în 4.500 de secvenţe de genom descărcate în baza de date GISAID „provenite din 44 de ţări din toate cele şase regiuni ale OMS”, a anunțat Organizația Mondială a Sănătății.

După informarea săptămânală privind evoluția pandemiei, Organizaţia Mondială a Sănătăţii a adăugat că a mai primit „notificări privind detectarea în alte cinci ţări”. Așadar, numărul total de țări în care a ajuns varianta indiană ar fi 49; mai trebuie însă confirmate cu date clare aceste notificări.

În afară de India, în Marea Britanie a fost detectat cel mai mare număr de cazuri de contaminare cu varianta B.1.617. La sfârşitul lunii aprilie, tulpina COVID din India a fost depistată şi în România.

OMS a avertizat că varianta B.1.617 de coronavirus descoperită în octombrie în India este mai contagioasă şi posibil rezistentă la vaccinuri, contribuind la numărul uriaș de cazuri pe care îl raportează această țară.

Tulpina indiană de COVID se alătură variantelor din Marea Britanie, Brazilia şi Africa de Sud, care sunt considerate mai periculoase decât versiunea originală a coronavirusului, fie pentru că sunt mai contagioase, mai letale sau rezistente la vaccinuri. În ceea ce priveşte varianta apărută în India, aceasta a fost adăugată pe listă deoarece este mai contagioasă.

Potrivit statisticilor oficiale, circa 4.000 de persoane mor în prezent, zilnic, din cauza COVID-19 în India, unde numărul total al deceselor asociate cu noul coronavirus, de la izbucnirea epidemiei, este de aproape 250.000.

sursa


Bilanțul cazurilor noi de Covid-19 confirmate astăzi, 12 mai
Articolul anterior
Un tânăr de 22 de ani, printre victimele provocate de Coronavirus, în ultimele 24 de ore
Articolul următor
Alte articole interesante