Organizaţia Mondială a Sănătăţii: 60.000 de persoane mor anual în Europa din cauza gripei sezoniere

Gripa sezonieră face 60.000 de morţi pe an în Europa, iar cetăţenii europeni nu ar trebui să se opună vaccinării, a declarat miercuri, la Roma, un oficial al Organizaţiei Mondiale a Sănătăţii (OMS).

separator
„Să nu uităm că avem în jur de 60.000 de decese din cauza gripei sezoniere în fiecare an în Europa”, a declarat directorul OMS pentru Europa, Hans Kluge, în cadrul unei conferinţe de presă în capitala Italiei.

„Aşadar, aş dori să încurajez oamenii să se vaccineze”, a adăugat el, criticând „mişcarea vaccino-sceptică” care s-a dezvoltat în Europa.

„Avem instrumente foarte puternice: folosiţi aceste instrumente puternice pentru a vă proteja sănătatea!”, a insistat el.

În cadrul conferinţei de presă organizate la Ministerul Sănătăţii din Italia, după o reuniune consacrată epidemiei de coronavirus, el a declarat că victimele înregistrate în Italia sunt „toate peste 65 de ani, cu imunitate scăzută”, persoane care sunt de asemenea „vulnerabile la gripa sezonieră”.

În Italia, bilanţul se ridică în prezent la 374 de cazuri de infectare şi 12 decese, a anunţat miercuri Protecţia Civilă.

Sursa

Premieră medicală! În Moldova, a fost efectuată prima intervenție de protezare a discurilor intervertebrale
Articolul anterior
Sculptura de pe aleea pietonală din sectorul Ciocana a fost vandalizată
Articolul următor
Alte articole interesante